Recept: Cheesy pasta bake

Een heerlijke en simpele pasta maar oh zo lekker! Ideaal voor kinderen die groenten niet zo lekker vinden want er zit een kilo groenten verstopt in deze saus. Ja, je leest het goed .. EEN KILO GROENTEN!

Wat heb je nodig:

– 3 paprika’s
– 500 gram tomaten
– Halve bol knoflook
– 2 of 3 uien
– Half bouillonblokje (groenten)
– Vlees naar keuze (bijvoorbeeld (vega) gehakt of kip)
– 75 gram (volkomen) pasta per persoon
– 1 bol mozzarella
– Optioneel: Scheuten kookroom of crème fraîche

Let’s go:

Snijd alle groentes in grove stukken en leg ze op een ovenplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie, peper en zout. Je kan eventueel ook wat Italiaanse kruiden toevoegen. Je doet de groenten voor 30 minuten in de oven op 220 graden.

Kook de pasta en bak het vlees.

Als alle groenten klaar zijn doe je het in de blender en blend je de groenten tot een saus. Je kunt zelf bepalen hoe grof of hoe glad je de saus wil hebben. Ik voeg er voor de smaak altijd nog een half bouillonblokje (groente) aan toe en een ongeveer 100 ml water.

Voeg de saus toe aan het vlees en je kan hier eventueel nog een scheutje kookroom aan toevoegen voor de extra ‘romigheid’. Voeg ook de pasta toe aan de saus.

Je kan er nu voor kiezen om het zo te eten (ook heel lekker) maar ik doe het nog even in de oven met een beetje mozzarella en tadaaaaa zo heb je een heerlijke cheesy pasta bake.

Eet smakelijk!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!