Mommy You Rock #9 met Irma 

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Irma van de Instagrampagina @hellooirma haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Ik ben Irma en ben alweer 35 jaartjes op deze aardbol! Samen met mijn vriend Josh, boxer, drie katten en wat kipjes! Nog net voor kerst, op 21 december 2020, kwam het allermooiste en liefste jongentje Odin op de wereld! Een pittige bevalling maar het resultaat mocht er zijn!

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Oh pittige vraag! Nou, zeker als een liefdevolle moeder. Geduld is niet mijn sterkste vak, maar langzamerhand leer ik dit wel! Ik probeer altijd uit liefde te handelen en ik heb alles over voor hem!
Mama worden was een hele happening. Het verandert je leven echt 360 graden! Het eerste jaar is een jaar van uitersten, het is het mooiste van je kan overkomen maar teven ook het zwaarst. Odin had last van de bevalling. Hij huilde heel veel en over strekte zich regelmatig. Door osteopathie en veel liefde is dit goed gekomen. Daarnaast vond hij slapen heel lastig. Veel slapeloze nachten gehad en mede daarom kwam ik ook mijzelf tegen. Ik heb ondervonden en geleerd. Verder ben ik niet heel erg bezorgd, als Odin lekker wilt spelen dan mag dat. Hij mag ontdekken!

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Dat ik mijn kindje van alles mag leren, mag meegeven en mogen klaarstomen voor de wereld! Ik hoop dat ik hem mag leren dat hij perfect is zoals hij is, dan hij altijd iedereen met liefde mag behandelen en dat een glimlach gratis is. 

Mijn hart smelt als ik …

Mijn zoontje zie lachen, zijn handjes om mijn gezicht heen slaat en mij een natte kus geeft! Maar ook, hoe trots hij is als hij weer iets nieuws kan!

Favoriete bezigheid van je kindje?

Samen spelen! Fietsen, wandelen en diertjes kijken!  En knuffelen met papa en mama!

De beste aankoop voor je kindje?

Vooral het eerste jaar, de draagzak. Als hij krampjes had, niet fit was of mamahonger had. Lekker dragen! En nog steeds draag ik hem vaak! Voor het wandelen de Buggy Hauckrunner. Deze is heel licht en loopt zo lekker! 

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?

Vinted, tweedehandskleding winkels en via een vriendin. Niet omdat het financieel niet kan, maar omdat het beter is voor de wereld, beter voor je portemonnee en ze zijn er zo snel uitgegroeid! Ook vind ik het erg leuk om via Instagram zelfgemaakt kleertjes te kopen. Daarnaast vind ik babystyling en kleertjes.com hele leuke sites!!

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Volg altijd je gevoel, want deze is altijd juist! 

Lieve Irma, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!