Mommy You Rock #7 met Emmelie Stap 

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Emmelie van de Instagrampagina Emmeliestap haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Ik heet Emmelie en ben 32 jaar. Ik woon samen met mijn man Bart, onze zoon Frenkie en 2 katers in Nieuwe Niedorp, een klein dorpje in Noord-Holland. Onze zoon is nu 6 maanden oud en kwam als grote verrassing 3 weken te vroeg op eerste Kerstdag.

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Ik denk vooral een hele lieve moeder soms wat onzeker omdat ze graag het allerbeste wilt voor haar gezin maar, die eigenlijk gewoon haar gevoel moet volgen omdat het dan altijd goed komt. Ik zou graag willen dat Frenkie altijd weet dat hij bij mij terecht kan en zich nooit ergens voor hoeft te schamen. Ik zal altijd een luisterend oor zijn. Nu is Frenkie nog te klein maar ik zal ook streng zijn als het nodig is.  

Wat vind jij het leukste aan het moederschap? En mijn hart smelt als ik …

Wat ik het leukste vind aan het moederschap is toch echt Frenkie te zien opgroeien en zichzelf te zien ontwikkelen. Elke dag lijkt hij weer veranderd en lijkt hij weer iets te kunnen wat hij gisteren nog niet deed. Het mooiste tot nu toe is toch zeker wel die prachtige glimlach elke keer dat hij mij ziet. Daar smelt mijn hart ook elke keer weer van maar, ook van zijn heerlijke gebrabbel en de gesprekjes die zijn samen voeren.

Favoriete bezigheid van je kindje? De beste aankoop en waar shop jij de leukste stuff?

Frenkie zijn favoriete bezigheid op dit moment is vooral lekker spelen op het speelkleed met de babygym of bij ons zitten en dan lekker kletsen met elkaar. Het speelkleed van Finding Nemo is toch echt wel onze beste aankoop, hij kan daar zo zoet onder spelen. Hierbij ook gelijk mijn tip aan alle mama’s to be koop niet teveel en kijk zodra je kindje er klaar voor is waar hij leuk mee kan spelen, zo voorkom je dat het hele huis vol staat met spullen die je nooit gebruikt. Ik koop veel kleding bij de Zeeman en C&A de kleertjes hebben een goede pasvorm en een fijne prijs. Ze groeien overal zo snel uit en daarom wissel ik duurdere items af met goedkopere zo blijft het leuk om nieuwe kleding te kopen.

Lieve Emmelie, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!