Hocus Pocus, het is ‘vertel een sprookje-dag’

Vandaag is een dag waarop we onze innerlijke kinderen kunnen laten stralen en ons laten meeslepen door de magie van sprookjes. Of je nu groot of klein bent, er is iets betoverends aan de tijdloze verhalen die ons al generaties lang boeien. Nooit van deze dag gehoord… kan kloppen ik namelijk voorheen ook niet haha.

Om deze dag te vieren, deel ik vandaag de top 5 meest verkochte sprookjesboeken in Nederland. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van een magisch sprookje?

Assepoester

Bijna iedereen kent het verhaal van Assepoester, toch? Die arme meid met een hart van goud die uiteindelijk haar prins scoort dankzij een magische schoen? Nou, dat sprookje staat gewoon rocksteady bovenaan de Nederlandse boekenlijsten. Met al die moderne twists, retellings, en magische illustraties wordt dat klassieke verhaal keer op keer gewoon een megahit. Het blijft gewoon een onweerstaanbaar verhaal.

Sprookjes van de Gebroeders Grimm

De gebroeders Grimm hebben ons een schat aan sprookjes nagelaten, van Sneeuwwitje tot Roodkapje en alles daartussenin. Hun verzameling tijdloze verhalen staat op de tweede plaats in de Nederlandse boekverkoop. De kracht van hun vertellingen ligt in de mix van moraliteit, avontuur en een vleugje duisternis.

Frozen (Let it gooooooo)

Een betoverend modern sprookje dat zijn weg heeft gevonden naar de harten van velen is ‘Frozen’. Het verhaal van de zussen Elsa en Anna, verpakt in ijzige magie en onvergetelijke liedjes, heeft zijn plek verdiend op de derde plaats. Het lijkt erop dat de liefde voor dit sprookje niet smelt.

Alice in Wonderland

Lewis Carroll’s meesterwerk, Alice in Wonderland, betovert nog steeds lezers en staat op de vierde plaats. De knotsgekke avonturen van Alice in een wereld vol vreemde wezens en magische momenten blijven generaties lang fascineren.

De Kleine Zeemeermin

Last but not least, op de vijfde plaats hebben we het betoverende verhaal van De Kleine Zeemeermin. De wens van Ariel om mens te worden en haar zoektocht naar liefde hebben lezers wereldwijd geïnspireerd en maken dit sprookje een blijvende favoriet.

Dus, of je nu je favoriete sprookje voorleest aan jouw kind(eren) of gewoon geniet van een rustig momentje met een goed boek, laten we samen deze ‘Vertel een Sprookje-dag’ vieren. Laat je verbeelding de vrije loop en duik in de magische wereld van sprookjes!


Mooi en gezondMooi en gezond

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!