Het favoriete plekje van Darina van @darinanykl

Het is weer tijd voor de rubriek: ‘Het Favoriete Plekje van …’ met daarin jullie in de hoofdrol! In deze rubriek deel ik het favoriete plekje van één van mijn volgers in of rond zijn of haar huis en beschrijven ze zelf waarom dit juist hun favoriete plekje is.

Deze keer ‘Het Favoriete Plekje van …’ Darina van @darinanykl.

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Darina en ik blog al een paar jaar op darinanykl.com, waar ik artikels schrijf over Parijs, mijn boek dat ik aan het schrijven ben en lifestyle. Dit alles met een Franse touche en joie de vivre! Naast het bloggen en het schrijven aan mijn boek, dat nu bijna af is, werk ik vier dagen in de week als secretaresse in een ziekenhuis. Naast het werken en schrijven, hou ik van wandelen, reizen, lezen en fotograferen.

Mijn ‘schrijfatelier’

Mijn favoriete plek in huis is de kamer op de eerste etage die over de hele lengte van het huis loopt en ik omgedoopt heb tot ‘schrijfatelier.’ We zijn nog steeds bezig in deze ruimte omdat het plafond nog geschilderd moet worden en het we een deel nog moeten dichtmaken. Deze kamer is ruim en heel licht door de dakkapel. 

Ik noem de ruimte mijn schrijfatelier maar deze ruimte heeft meerdere functies. Ik schrijf hier regelmatig, maar het is ook een kamer waar ik mijn interieur styling ideeen uitwerk en ik op mijn roze bankje lees of mediteer. Deze kamer wilde ik een hele ander sfeer geven dan de rest van de ruimten in huis. Ik koos daarom voor een bloemenbehang en twee blauwe muren. Op de vloer ligt wit-grijs laminaat met een vintage look. Een tijdje geleden heb ik deze ruimte opnieuw gestyled. Het bureau staat nu schuin in de kamer, zodat ik mooi uitzicht heb naar buiten en het roze bankje heb ik nu ook zo neergezet, dat ik naar buiten kan kijken.

Brocante items

Ik heb graag mijn spulletjes om mij heen die mij inspiratie geven en een bepaalde sfeer uitstralen. Zoals een bosje rozen, mijn favoriete boeken, planten en mijn brocante items zoals de schoenen uit de jaren ’20 die ik vorig jaar op de kop heb getikt. Ik kijk graag naar de Une Fille, Un Style filmpjes van de Franse Vogue op YouTube. Ik hou van de interieur stijl van de Parisienne. Zij mixen oud met nieuw en dat geeft een ruimte een hele fijne sfeer waar altijd iets in te ontdekken valt. En dat is wat mij enorm aanspreekt. De items vertellen een verhaal en daar haal ik als schrijver weer inspiratie uit voor mijn verhalen en blogs.

Dit was ‘m alweer voor deze keer; ‘Het Favoriete Plekje van …’ en lieve Darina heel erg bedankt dat je dit fijne plekje met ons wilde delen. Wil jij ook graag je favoriete plekje in of om je huis delen op mijn website? En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een berichtje.


.

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!