Gastblog: Ik schreef het boek One Night Stay

Hi, mijn naam is Liz Lommerse en bijna 2 jaar geleden ontstond het idee een e-book te maken met bijzondere overnachtingsplekken in Nederland. Samen met enthousiaste reisbloggers Chantal van Dutchie Travels the World en Amanda van Just My Travel ging ik aan de slag.

We benaderden accommodaties en er werd zó leuk op gereageerd en we werden overal zó hartelijk ontvangen, dat ons e-book al snel vorm begon te krijgen. We hadden zoveel positieve reacties dat we richting de 50 accommodaties leken te gaan. Uiteindelijk hebben we maar liefst 75 accommodaties bezocht! Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen in België hebben we veel toffe locaties bezocht.

Zowel de eigenaren van deze locaties als onze volgers op Instagram reageerden steeds weer zo enthousiast op onze content dat we besloten een uitgever te benaderen en te kijken wie ons e-book om wilde toveren tot hardcover! En dat lukte, al snel maakten we ook hier plannen voor. Nóg enthousiaster gingen we verder met het verzamelen van gave hotspots en het maken van content voor ons boek! Wat is het gaaf om dit traject meegemaakt te hebben, echt zo bijzonder!

Nu ik zoveel heb gezien vraag je je misschien af wat mijn favoriete accommodatie is. Nu lijkt het heel cliché maar dat is écht moeilijk om dat te zeggen. Er staan zóveel verschillende soorten accommodaties in, dat kiezen heel lastig is. Zo sliep bijvoorbeeld in een oude bollenschuur, een boomhut, in een oud kasteel maar ook in een iglohut, een vlinderhuisje en een spiegelhuisje. Allemaal totaal andere belevenissen en daardoor los van elkaar allemaal heel erg gaaf!

Ben jij benieuwd naar een van deze locaties? One Night Stay is te koop via je lokale boekhandel en online via bijvoorbeeld bol.com.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!