Affirmatie kaarten: Ik ben zachte kracht

Affirmaties zijn korte zinnen die je tegen jezelf zegt. Dit kan zowel positief als negatief zijn. We hebben vaak de neiging vooral negatieve affirmaties te gebruiken, zoals “Ik kan dat niet,” “Ik ben daar niet goed in,” of “Dat is niks voor mij.” Hoe vaker je deze affirmaties tegen jezelf herhaalt – en we doen het allemaal – des te meer ga je ze als waarheid beschouwen. Je gaat erin geloven. Dat geldt voor ieder voor ons maar dus ook voor onze kindjes.

Toen ik het affirmatie kaartendeck “Ik ben zachte kracht” van Made with YADE ontdekte, was ik direct onder de indruk. Deze positieve gedachtenkaarten zijn speciaal ontworpen voor kinderen, en eerlijk gezegd, ik ben er zelf ook helemaal weg van! De kaarten zijn prachtig vormgegeven, met zachte kleuren, stevig papier en duidelijk leesbare, krachtige positieve zinnen. Heel erg goed te gebruiken voor zowel jongens als meisjes.

Wat ze extra bijzonder maakt, is dat de gedachten zich volledig richten op de unieke aard van het kind en op wat het nodig heeft, zonder te focussen op prestaties of doelen. Affirmaties planten als het ware een zaadje. Door de positieve affirmaties vaker te herhalen, worden ze steeds meer waarheid voor je kind. 

‘Slaap lekker lieverd’: Geef een positieve gedachte aan je kind mee naar bed.

Jip is nu 2 jaar en ik merk dat hij het heel fijn vindt om de dag nog even door te nemen. Ikzelf doe dit ook al van kleins af aan, even de dag in mijn gedachten doornemen en terugkijken op wat er fijn was. ‘Het spelen met de dino’s was fijn vandaag hé Jip’ en vaak zie ik aan zijn ogen dat hij het moment nog terug kan halen.

Je merkt vaak in de waan van de dag waarin je kindje naar school of de opvang gaan dat het lastig is om echt contact te maken met je kind. Het is vooral veel haasten in het bedritueel. Met deze affirmatie kaarten kan je een fijn rustmomentje inbouwen aan het eind van de dag.

Je kunt de kaarten in een waaier leggen en je kind laten voelen welk kaartje het fijnste voelt. Je kind kan ook met de ogen dicht een kaart kiezen of de bovenste van de stapel pakken. Je weet als mama heel goed waar je kind behoeften aan heeft dus je kan er ook altijd voor kiezen om een passende kaart uit te zoeken.

Wat betekent het zinnetje op de kaart? Waar voel ik dat? En hoe dat ik dat? Een prachtige opening tot een fijn gesprekje om jouw kindje met positieve gedachten in slaap te laten vallen.

Trek een kaartje..

  • Om de dag fijn te beginnen.
  • Voor een fijn mama-kind momentje.
  • Een spannende dag op school? Stop stiekem een kaartje in de tas of broekzak van je kindje.
  • Voor een steuntje in de rug om te beginnen aan een moeilijke taak.
  • En hang de kaart op de spiegel of op een andere opvallende plek in huis, zo wordt jouw kindje er de hele dag aan herinnert.

Bij het affirmatie kaartendeck krijg je ook een digitaal boekje met nog meer tips hoe jij de affirmatie kaarten kunt gebruiken.

Ben jij ook fan van affirmatie kaarten? En op welke manier sluit jij het liefst de dag af met jouw kindje?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!