Op zoek naar een leuk herfstig bakprojectje? Deze mini appelflappen in pompoenvorm zijn perfect voor een cozy middag in de keuken!
Wat heb je nodig?
10 plakken bladerdeeg (ontdooid)
2 zoetzure appels (in kleine blokjes)
1 theelepel kaneel
2 eetlepels kristalsuiker
1 ei (losgeklopt)
Kaneelstokjes
Keukentouw
Let’s gooooo:
– Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Meng de appelblokjes, suiker en kaneel goed door elkaar in een kom.
– Leg een plakje bladerdeeg op je werkblad en schep 1-2 eetlepels van de appelvulling erop. Vouw de punten naar elkaar toe, zodat de vulling goed verpakt zit. Draai de bol om en vorm met je handen een mooie, ronde pompoenvorm.
– Leg 3 strengen keukentouw op je werkblad en plaats de appelbol erop (dichtgevouwen kant naar beneden). Bind de uiteinden van het touw samen bovenop de bol en trek zachtjes aan om de pompoenvorm te creëren. Knip overtollig touw weg.
– Bestrijk elk pompoentje royaal met het losgeklopte ei en bestrooi met wat suiker. Bak de pompoentjes in de oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
– Laat ze 5-10 minuutjes afkoelen. Verwijder voorzichtig het keukentouw. Plaats als laatste een half kaneelstokje in elk pompoentje als steeltje.
En voilà, heerlijke en schattige herfsthapjes! Perfect voor een een verwenmomentje met een kop koffie of thee.
Ga jij ze maken?