Yay, het terras op .. Wat moet je weten?

Eindelijk! We mogen het terras weer op! Heerlijk in het zonnetje genieten van een drankje (of 2,3,4) en bijkletsen met vrienden en vriendinnen. Door het Corona-virus hebben we dit wekenlang moeten uitstellen maar gelukkig is het land nu zo stabiel dat we de regels beetje bij beetje kunnen versoepelen. Vanaf vandaag gaan de terrassen weer open, yes, maar er zitten wel een aantal regels aan verbonden.

Waarschijnlijk sta je, net als ik te poppelen om naar het terras te rennen en optimaal te genieten maar toch moeten we niet te hard van stapel lopen want het Corona-virus is zeker nog niet verdwenen. De kans op besmettingen moeten we zo klein mogelijk houden en als we ons allemaal aan de volgende regels houden moet dat lukken.


1. Je moet reserveren

Spontaan op een warme dag richting het terras gaan zit er helaas nog niet in. Wijntjes drinken kan nu enkel nog op reservering. En aangezien heel Nederland vandaag vrij is en de zon schijnt ben ik bang dat er voor vandaag al geen plekje meer te krijgen is. Snel met je vriendinnen een datum inplannen waarop iedereen kan en zo snel mogelijk reserveren dus!


2. Maximaal 4 personen

Een grote vriendengroep? Of borrelen met de hele familie? Dit gaat helaas nog niet. Met de versoepelde regels mag je nu met maximaal 4 personen naar het terras. Hierop is er wel een uitzondering: als je als gezin uit meer dan 4 personen bestaat dan mag je wel met z’n alle naar het terras.


3. Handen ontsmetten / wassen

Je ziet het al op heel veel plekken; de pompjes met desinfecterende gel. Ook op het terras zullen deze staan. Belangrijk om hier ook echt gebruik van te maken voordat je plaats neemt op het terras.


4. Een controlegesprek voeren

Om de kans op besmetting nog meer te verkleinen en zeker te zijn dat er geen mensen met klachten op het terras zitten, voeren medewerkers van een restaurant/café een controlegesprek met hun gasten. Geef op alle vragen eerlijk antwoord want het heeft totaal geen zin om tegen alle regels in toch op het terras te willen zitten en andere mensen te besmetten.


5. 1,5 meter afstand houden

Deze regel is op straat / openbare ruimten al bijna normaal geworden maar ook op het terras is deze 1,5 meter afstand heel belangrijk. Om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar komen hebben de horecazaken de tafeltjes en stoelen al op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst. Het zal dus een stuk ‘rustiger’ zijn op het terras dan je gewend bent.

Oké lieve leukies, cheers en take care!

Bron: RIVM


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!