Wat zou ik graag willen toevoegen aan mijn tuin?

Zoals vele van jullie wel weten wonen René en ik momenteel in een appartement op de onderste etage van een complex in Zwolle. Helemaal een prima plekje maar we zouden heel graag samen een huis kopen met een fijne tuin. Het huis is er nog niet maar wel al heel veel tuininspiratie en wensen die ik graag zou willen realiseren in de tuin van ons koophuis. Vandaag ga ik mijn ultieme ’tuindromen’ met jullie delen.

Houten veranda of overkapping

Mijn ULTIEME tuindroom is een houten overkapping of veranda. Wat zou dit heerlijk zijn bij ons volgende huis. En volgens mij heeft het ook alleen maar voordelen; je spullen staan altijd droog, je kunt buiten zitten terwijl het regent en het geeft ook nog eens een fijn sfeer aan je tuin. Ik heb natuurlijk al een beetje op internet zitten rondkijken en in Zwolle zijn er verschillende bedrijven die deze voor je kunnen maken helemaal aangepast op jouw wensen. Nu er nog geen huis is toch maar alvast gaan sparen voor een mooie overkapping bij een volgend huis want de prijzen voor zo’n houten veranda/overkapping zijn behoorlijk..

Loungeset

Ook zou ik in onze volgende tuin willen investeren in een prachtige loungeset. Eentje van goede kwaliteit en deze op de foto vind ik werkelijk prachtig. Stoer door het metaal en warm door het hout. De ideale combinatie. Ik zag hem staan op de website van Van Donzel en was meteen verkocht. Ook hier moet ik nog even doorsparen want met een prijs van €1599,00 zijn ze niet heel goedkoop.

Sfeervolle aankleding

Ik heb op mijn Pinterest borden vol met tuininspiratie en kan hier avonden mezelf in verliezen, haha. Wat ik zeker wil toevoegen aan een volgende tuin zijn mooie accessoires zoals lampionnetjes, een lichtsnoer, veel rotan en kaarsjes. Bij IKEA zag ik veel verschillende lampionnetjes voorbij komen

Olijfbomen en mooie planten

Al heeeeel erg lang droom ik van een eigen olijfboom. Ik vind deze bomen prachtig en elke keer als ik er een zie droom ik stiekem voor een paar seconde even weg naar Spanje. Het zou mij dus een ultiem geluksgevoel geven wanneer ik een olijfboom kan toevoegen aan mijn toekomstige tuin.

Ik wil het liefst in mijn volgende tuin zo min mogelijk ‘losse’ aarde waar planten in staan maar mooie grote potten waar planten en bloemen mooi in kunnen groeien. Op een of andere manier vind ik dat toch een stuk ‘netter’ staan en voor mijn gevoel ook een stuk onderhoudsvriendelijker. Ik zou willen dat ik mega ‘groene vingers’ zou hebben, maar helaas..

Lekker vuurtje stoken!

René vindt het super leuk om met lekker weer te barbecuen en ik zie mezelf ook al helemaal zitten met fijne vrienden om ons heen. Aan een toekomstige tuin zou ik dan ook graag een buitenkeuken willen toevoegen. Dit hoeft geen grote en uitgebreide ‘keuken’ te zijn maar zo een als op het plaatje zou perfect zijn. Helemaal leuk dat ze hierin de barbecue hebben weggewerkt wat natuurlijk weer heel opgeruimd staat. Een droom van mij en René in de toekomst is om een mooie Weber barbecue aan te schaffen.

Opgeruimd staat netjes

Iets waar ik in onze toekomstige tuin ook zeker aandacht aan wil besteden is het ‘wegwerken’ van lelijke dingen zoals de kliko. Ook belangrijk om een goede opbergplek te hebben voor je tuinkussens. Zolang ik een eigen huis heb, heb ik al de droom een kliko-ombouw te hebben haha. Deze lelijke dingen zijn me een ‘doorn in ’t oog!’. Goede reden om daar bij een koophuis op te investeren en dit netjes weg te werken.

Zoals je leest heb ik genoeg tuindromen. Zijn jullie tevreden met je tuin? Of zou je juist iets willen veranderen? Ik ben heel benieuwd.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!