‘Wat mis je qua eten en drinken nu echt in je zwangerschap?!’

Heel vaak krijg ik de vraag wat ik nu echt mis qua eten en drinken tijdens mijn zwangerschap en ook met veel mede-zwangeren kom ik vaak op dit onderwerp uit. Maar wat mis ik nu eigenlijk? In deze blogpost ga ik het met jullie delen.

Pokébowl met zalm

Hetgeen dat ik echt het meest mis is een overheerlijke pokébowl met rauwe zalm. Voor mijn zwangerschap was dit echt mijn favoriete kostje en ik moet eerlijk toegeven dat ik hier mega veel zin in heb. Voor mijn verjaardag in juli kreeg ik het ‘Het poké kookboek‘ en hier staan de allerlekkerste pokébowl-recepten in maar degene die mij het lekkerst lijken zijn allemaal met rauwe vis. Na mijn bevalling ga ik hier dus heerlijk uit koken.

Een rood wijntje met familie

Ik heb alcohol tijdens mijn zwangerschap helemaal niet gemist. Ik drink überhaupt weinig alcohol en voel de behoefte nu dus ook helemaal niet. Echter mis ik wel soms de ‘gezelligheid’ die rond alcohol hangt. Ik vind het heerlijk om op een gezellige zondagmiddag met familie één rood wijntje te drinken bij een borrelplank vol lekkernijen.

Borrelplank…

En over die borrelplank gesproken. Iets dat ik met vlagen ook mis zijn borrelplankjes gevuld met heerlijke worstjes en verse kaasjes. Dit hangt ook vooral samen met gezelligheid. Als ik alleen ben, heb ik niet opeens zin in een lekkere fuet maar bijvoorbeeld weer op zo’n zondagmiddag kan ik daar wel heel erg van genieten.

Een extra kopje koffie

Na de 20 weken echo heb ik mezelf toegestaan om weer koffie te drinken. In de eerste weken van mijn zwangerschap ben ik hier voorzichtig mee geweest om dat ze aangegeven dat koffie niet goed is voor het kindje. Na de 20e week en na een goede 20 weken echo heb ik mezelf weer toegestaan om één kopje koffie per dag te drinken. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om weer ‘onbeperkt’ kopjes koffie per dag te drinken. Ik drink trouwens helemaal niet zoveel koffie maar het idee dat je er maar één mag, geeft mij het verlangen naar meer, haha.

CRAVINGS!!!!

Ook mijn zwangerschapscravings vallen mee. Ik heb sowieso verschillende fases in mijn eetpatroon. De ene keer kan ik echt smullen van crackers met smeerkaas en dan kan ik er zo een periode helemaal geen zin meer in hebben. Zo bleef het ook tijdens mijn zwangerschap. Ik heb de groene appel fase doorlopen waarin ik het liefst meerdere groene appels per dag at, de cracker-smeerkaas-fase en zit momenteel in de pepernotenfase (hoe kan het ook anders met al dat lekkers in de winkels). Gelukkig vallen mijn cravings mee en hoeft René niet nog 5 minuten voor sluitingstijd perse naar de supermarkt om iets te halen voor me, haha.

Dat valt wel mee hé….

En ik denk dat dit het wel is. Ik heb het niet heel moeilijk gehad in mijn zwangerschap met het laten van eten en drinken en vond het allemaal goed vol te houden. Je weet dat er een klein babytje groeit in je lichaam en daar doe je het allemaal voor. En daarnaast … wat is nu 9 maanden (of iets meer als je vaker zwanger raakt) op ’n heel mensenleven?!

Missen jullie, of hebben jullie iets gemist, tijdens je zwangerschap? En had je een zwangerschapcraving?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!