Verliefd op ons nieuwe Floer Akupanel

René en ik stapte in mei 2021 dit huis binnen tijdens een kijkdag en meteen zag ik het ‘dat zou een perfecte plek zijn voor een akupaneel’. We brachten een bod uit op het huis en ons bod werd geaccepteerd … jullie kennen deze story! In december vorig jaar kregen we eindelijk de sleutel en de droom om een akupaneel in onze woonkamer te plaatsen bleef bestaan. Echter was er een probleempje .. onze woonkamer is 3 meter hoog en alle akupanelen die ik tegen kwam zijn maximaal 2 meter 40. Tot ik Floer tegenkwam!

Bij Floer vonden wij een perfect akupaneel voor in onze woonkamer. De houten wandpanelen hebben een breedte van 60 cm en een unieke lengte van 300 cm hoogte. Ein-de-lijk!

Ik bestelde 4 proefstalen om te kijken welk paneel het tofst zou staan in onze woonkamer. Uiteindelijk hebben wij de keuze gemaakt voor de variant onbehandeld eiken. De houten muurpanelen zijn gemaakt van een laag gerecycled zwart vilt en houten lamellen met een MDF core. Het hout van de lamellen is bovendien afkomstig van duurzame bosbouw. Hierdoor is het wandpaneel niet alleen een aanwinst in ons interieur, maar ook super duurzaam!

Maar wat is eigenlijk een akupaneel? De naam zegt het al: één van de grootste voordelen van de akupanel wandpanelen is dat ze de akoestiek in de ruimte verbeteren door de zachte viltlaag achter de houten delen. Naast het beter opvangen van geluid is de combinatie van het vilt en de houten delen ook nog eens geluidsabsorberend. Een huis vol mensen, een luide televisie of een krijsende Jip zullen minder storend zijn voor bijvoorbeeld onze buren door de geluidsabsorberende kracht van de wandpanelen.   

En toen eindelijk was het zo ver. De wandpanelen waren binnen, schroeven gekocht, de buurman gevraagd om een handje te helpen … let’s go! De bevestiging, als ik René moet geloven, was heel gemakkelijk. Wij hebben een hoge plint waardoor er een klein stukje van het wandpaneel afgezaagd moest worden en hierna konden we ze met zwarte schroeven in de muur bevestigen. Doordat je ze in het vilt bevestigd, zie je er met zwarte schroeven echt helemaal niks van.

Zijn jullie benieuwd naar het eindresultaat … komt ‘ieeee!

Je wilt niet weten hoe blij ik ben met dit akupaneel en vind het zo mooi staan! Het past echt perfect in de sfeer van ons interieur. Love it!

Wil jij nu ook een Floer akupaneel in huis? Floer heeft onwijs veel dealers door heel Nederland en er zit er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt.

En.. hoe vinden jullie het geworden? Ik ben erg benieuwd!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!