Tips voor Sushi & Poké Bowl in Zwolle

Geregeld krijg ik de vraag op Instagram waar je in Zwolle moet zijn om lekkere sushi te kunnen eten. Vandaag ga ik mijn favorietjes met jullie delen.


China Palace Zwolle
Van der Capellenstraat 252, 8014 VZ Zwolle


Als je vraagt naar mijn favoriete eettentje om Sushi te eten dan zou ik zeker China Palace Zwolle aanraden. Hij zit in het winkelcentrum van Zwolle Zuid maar het ritje van de stad naar zuid is zeker de moeite waard. Volgens het tijdschrift Flair behoort dit restaurant zelf tot de top van Nederland.

Kleine tip van mij: ga voor de Inari Chizu (tofu en kaasrol) en de Aburi Sake Chizu (geflambeerde zalm en kaas). Geloof me .. de hemel op aarde!

Kosten:
Het is op basis van ‘all you can eat’ en kost €27,50 per persoon (exclusief drankjes).


Blue Sakura
Bethlehemkerkplein 35, 8011 PH Zwolle


Een ander favorietje is Blue Sakura wat echt zit op een unieke locatie in het centrum van Zwolle. Een voormalig kerkgebouw is volledig omgetoverd tot een modern restaurant dat voorzien is van alle gemakken. Van binnen zie je dat het een oude kerk is maar je voelt ook meteen de warmte en de sfeer die er hangt.

Proef hier eens de Salmon Cheese Roll (zalm en kaas) en de Gunkan avocado. Mega lekker beide.

Kosten:
Ook bij Blue Sakura is het op basis van ‘all you can eat’ en zijn de kosten van maandag t/m woensdag €27,50 en van donderdag t/m zondag €28,90 per persoon exclusief de drankjes.


Silk, Sushi & Asian Dining
Jufferenwal 32, 8011 LE Zwolle


Ook Silk staat hoog op ons favorieten-lijstje. Silk neemt je mee op een reis door het culinaire Azië. Ze hebben een uitgebreide en erg interessante kaart, waar onder meer authentieke gerechten uit de Indonesische, Koreaanse, Thaise en Chinese keuken op staan.

Een tip op deze menukaart is de Truffle Sake (zalmrol met tuffelsaus) en de Tori (krokante rol met kip en komkommer).

Kosten:
Je betaald bij Silk ook op basis ‘all you can eat’. Maandag t/m woensdag €26,50 en donderdag t/m zondag €28,00. Bij Silk kan je ook lunchen, de kosten hiervoor zijn €18,50.


Poké Bowl King Zwolle
Rodehaanstraat 6, 8011 RR Zwolle


Weet je waar je me echt ’s nachts voor wakker kunt maken? Een Poké Bowl van Poké Bowl King! Mijn god, dit zijn echt de allerlekkerste die ik ken.

René verklaart me vaak voor gek omdat ik ALTIJD dezelfde Poké Bowl kies, haha, maar deze vind ik gewoon het allerlekkerst. Ik ga dus altijd voor de Salmon Fiesta met uiteraard zalm, avocado, komkommer, edamame, mango, sesam mix, massago, lente-ui en sesame me sauce. Te lekker! Terwijl ik dit typ loopt het water me alweer in de mond…

Kosten:
Poké Bowl King is een bezorgservice en je kunt dus enkel bestellen bij hen. De kosten voor een normale Poké Bowl zijn €10,95 en €12,95 voor een groot formaat. Ik heb aan een normale Poké Bowl meer dan genoeg want ze zijn goed gevuld.

Ben jij fan van Sushi en/of Poké Bowl? En wat bestel jij standaard in een sushi-restaurant? Ik ben mega benieuwd!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!