Tinyparks Boshotel: genieten in een tiny house in Drenthe

Afgelopen weekend mochten René en ik op uitnodiging van Tiny Parks een nachtje logeren op een geweldige plek in Drenthe. We verbleven in een Tiny House in Hoogersmilde, midden in het bos en direct gelegen aan Nationaal Park Drenths Friese Wold.

Op zaterdag kwamen wij aan en via een bospad liepen we richting het Tiny House waar we de nacht zouden doorbrengen. Bij de ingang waan je jezelf al in de ‘vakantie-mood’ want je stapt meteen een hele andere wereld in.

Op het terrein staan 16 Tiny Houses die samen een geheel vormen maar toch allemaal hun eigen stukje privacy hebben. Houtsnippers op de grond, fijne aankleding en heel veel groen.

Ons eigen Tiny House

Altijd al eens willen overnachten in een Tiny House? Het leuke van een Tiny House is dat je alle gemakken hebt van een ‘gewoon’ huis maar dan alleen net iets kleiner. Je hebt een slaapgedeelte op de vide waar je met twee personen kunt slapen en dan heb je ook nog een uitschuifbaar bed in het woongedeelte. Dit betekent dat je met 4 personen gebruik kunt maken van dit Tiny House wat natuurlijk uniek is. Naast de slaapplekken heb je een keukentje, een badkamer en een sfeervol ingericht woongedeelte. Omdat het Tiny House uit zoveel ramen bestaat waan je jezelf in de natuur. Daarnaast heeft elk huisje ook nog een overkapte veranda waar je dus ook bij iets minder weer heerlijk buiten kunt zitten zonder nat te worden van de regendruppels.

Boven de slaapvide zit een dakraam waardoor je samen onder de sterrenhemel in slaap kunt vallen. Dit is toch romantisch!

TinyParks Family Diner

Op dinsdag, donderdag en zaterdag organiseert TinyParks een family diner en dit vond ik echt geweldig. Stel je eens voor: Een lange tafel in het bos, lampionnetjes boven je hoofd, fijne gesprekken en lekker eten met alle gasten die er op dat moment verblijven. En kijk die fijne foto’s, je krijgt dan toch meteen ‘festival-kriebels’.

Deze Family Diner-avond zit al inclusief bij je boeking in en hier hoef je dus niet extra voor te betalen. Vind je het toch fijner om samen bij je huisje te eten, dan mag je het eten ook gewoon afhalen en bij je huisje opeten. Je kan de gezelligheid opzoeken maar voel je vooral niet verplicht.

Na het eten sloten wij de avond af bij het kampvuur waar we heerlijk marshmallows hebben geroosterd, René heeft zelfs nog een potje jeu de boules gespeeld en we hebben tot ’s avonds laat buiten gezeten. Zo fijn!

Leuk weetje: ze hebben op heel het terrein wel 1,5 kilometer aan priklampjes hangen en dit geeft zo’n fijn sfeertje.

Ontbijt met vogelgeluiden op de achtergrond

Na een heerlijke nacht, een heerlijke douche (jaaaa echt!), stond het ontbijt ‘al op ons te wachten’. Aan het begin van je verblijf krijg je een een houten kist vol ontbijt spullen zoals beleg, eitjes, koffie, een sapje en heerlijke yoghurt. In de ochtend zelf kan je vers gebakken broodjes van de bakker ophalen op het centrale punt. Ze waren zelfs nog warm!

Groot voordeel: Bij je bezoek aan TinyParks zit je ontbijt standaard bij je verblijf en hoef je je hier dus nooit zorgen over te maken. Heerlijk!

Door de rust op het terrein zit je te ontbijten met kwetterende vogels op de achtergrond, uitkijkend op de bossen en weilanden en dit geeft echt wel het ultieme zen-momentje. Na het eten zet je alles in de vaatwasser en hoef je dus ook niet te denken aan de afwas, ideaal!

Ik wil ook slapen in een Tiny House!

Op basis van 2 personen voor twee nachten inclusief toeslagen, bedlakens, schoonmaak, toeristenbelasting, ontbijt en family diner ben je een bedrag van €390,00 kwijt (boek hier!) Met de code: TINYPARKS2021 krijg je 50 euro cashback op je boeking. Deze code moet je invullen bij opmerkingen en dan wordt dit bedrag later aan je teruggeboekt.

Mocht je op zoek zijn naar een bijzondere plek waar beleving echt centraal staat? Dan zou ik je zeker aanraden om hier te gaan genieten. Je zult geen spijt krijgen!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!