Review: Canvas van Topdoek.nl

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op mooie foto’s. Overal maak ik foto’s van. Er zijn gewoon zoveel mooie momenten die ik vast wil leggen. Ik heb door ons huis heen dan ook vele persoonlijke foto’s staan en mooie fotolijstjes met een leuke print hierin. 

Enkele jaren geleden, ik denk een jaar of 2, zag ik een foto voorbij komen waar ik op slag verliefd op werd. De kleuren, compositie en de sfeer in de foto sprak mij meteen aan. Ik heb ‘m destijds ingesteld als achtergrond op mijn telefoon en vandaag de dag heb ik hem nog steeds op mijn achtergrond staan, dat zegt genoeg lijkt me, haha! Al heel vaak had ik er over nagedacht om deze foto af te laten drukken op een groot canvas doek maar uiteindelijk nooit de stap genomen om dit ook echt te doen. 

Toen ik een mailtje kreeg van Topdoek of ik een leuke samenwerking met ze aan wilde gaan, was mijn keuze dan ook snel gemaakt. Vandaag mijn eerlijke review over het maken van een foto op canvas bij Topdoek.


Het kiezen van een foto

Dit was voor mij natuurlijk een makkie! In gedachten had ik deze foto al zo vaak aan mijn interieur toegevoegd dat ik zeker wist dat ik voor deze foto wilde gaan. Samen met René heb ik de foto nog iets aangepast qua kleuren en scherpte en vervolgens kon ik ‘m gaan uploaden via de website. 


Online editor

Ik ging naar Topdoek.nl, klikte op ‘wanddecoratie’ en op ‘foto op canvas’. Op de site kon ik meteen goed vinden waar ik op moest klikken om te beginnen. Ze hebben trouwens echt een heleboel leuke dingen die je kunt laten maken. Super origineel ook! Ze hebben bijvoorbeeld kussens, mokken of tegeltjes met een persoonlijke foto. Ook de wandklok en de fotokoffer vind ik echt onwijs leuk. 

Ik vind het altijd onwijs irritant wanneer ik eerst een programma moet downloaden. De helft van de tijd loopt zo’n programma vast of krijg ik het niet eens geïnstalleerd op mijn computer. Gelukkig hoefde dat niet en kon ik direct beginnen met het uploaden van mijn foto. 


Keuzes, keuzes, keuzes

Het verbaasde me hoeveel keuzes je hebt. Je heb de keuze voor een canvas doek van 20×20 cm tot 300×140 cm. Je kunt zelfs nog een eigen gekozen formaat kiezen. Daarnaast kun je ook nog kiezen of je de foto liggend of staand wil hebben.


De afronding

Toen ik klaar was met het uploaden en bewerken van mijn foto op canvas, kon ik het doek bestellen. Ik kon verschillende extra opties aanvinken zoals een ophangsysteem bij je canvas, professionele fotocontrole en je kon ook nog kiezen voor verschillende fotobewerkingen zoals zwart-wit, sepia of een collage. 

Na mijn gegevens te hebben ingevuld, werd mijn doek voorbereid en kreeg ik een ‘sneakpeak’ te zien en een overzicht van de kosten. Vanaf hier kon ik hem toen definitief in mijn winkelmandje plaatsen. Ook in deze stap staat alles duidelijk omschreven en zijn de stappen makkelijk te volgen. 


Yay, mijn foto op canvas!

Super snel! Ik deed mijn bestelling en twee dagen later was mijn foto op canvas al binnen. Wat een snelle levering! Dus mocht je ooit last-minute iets moeten bestellen dan is Topdoek een goede site hiervoor. 

Het pakketje was goed ingepakt en kon niet beschadigen. Er zat een soort schuim om de canvas heen als beschermrand en daar omheen een aansluitende doos. Toen ik mijn doek zag was ik meteen enthousiast. De kwaliteit van het doek voelt heel goed aan en ook de kleuren en de scherpte van de foto zijn mooi. Echt precies zoals ik het in gedachten had. Ik ben dik tevreden!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!