Recept: Zuurkoolschotel met appel

Gisteren aten wij een heerlijke zuurkoolschotel en in mijn stories op Instagram vroeg ik aan jullie of jullie het recept graag zouden willen. Hierop kreeg ik vooral positieve antwoorden en dus deel ik vandaag een heerlijk recept voor zuurkoolschotel met appel.


Wat heb je nodig?

• 125 gram gerookte spekreepjes
• 300 gram half-om-halfgehakt
• 1 tl gedroogde tijm
• 1 tl gemalen kaneel
• 500 gram zuurkool naturel
• 800 gram verse aardappelpuree
• 2 appels 


Hoe maak je het?

• Verwarm de oven voor op 200 °C en bak daarna de spekreepjes. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar in een bakje en vang het vet op (bewaar dit ook!). Bak vervolgens het gehakt rul en breng op smaak met tijm, de helft van het kaneel de peper. 
• Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
• Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in ringen. Leg boven op de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaneel. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.

Mocht je het recept gaan proberen, laat me dan vooral even weten wat je ervan vond en een foto zou ik al helemaal leuk vinden! Eet smakelijk leukies!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!

Terug naar boven