Recept: Tortellini-salade met spekjes en veldsla

Nu de dagen weer warmer worden vind ik het heerlijk om in de avond een pasta-salade te eten. Vandaag deel ik een mega makkelijk maar heerlijk recept. Ik heb hem eens op een website gevonden maar hij is in de loop van de tijd veranderd naar eigen hand, haha!

Een heerlijke frisse salade voor het diner. Wij eten hem met een stuk Turks brood, eventueel met smeersels. Ook is het een lekkere salade voor bij de barbecue of als lunch.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
+/- 200 gram tortellini
100 gram magere spekreepjes
60 gram veldsla
1,5 eetlepel mayonaise
1,5 eetlepel groene pesto
Rode ui
2 tomaten
Snufje peper

Tellll me… en dan?
• Bak de spekjes bruin en krokant in een koekenpan. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenrol.
• Kook de tortellini zoals het pak het aangeeft in de instructie. Meestal is dit 11 minuten.
• Snijd ondertussen de ui in grove snippers en de tomaten in stukjes.
• Spoel de tortellini af met koud water en meng de pesto en de mayonaise door de tortellini.
• Meng alles in een grote kom en maak het af met een snufje peper (naar smaak).

Easy peasy … en meega lekker! Ik ben benieuwd of jij ook graag (pasta)salades eet bij het warme weer? En wat jouw favorietje is? Let me know in de reacties!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!