Recept: Risotto met spinazie en een caprese-salade

Risotto met spinazie en room

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 g risottorijst
  • 600 g spinazie, grof gehakt
  • 250 ml kookroom
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 40 g geraspte Italiaanse kaas (meer is nog beter, haha)
  • 1 el olijfolie
  • Zwarte peper en zout naar smaak

En dan? Let’s go:

  1. Maak 1,5 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de risottorijst tot deze glazig is.
  3. Voeg 1/3 van de groentebouillon toe, roer goed door en laat de bouillon verdampen. Voeg steeds 1 à 2 soeplepels bouillon toe totdat alle bouillon is verdampt en de risotto beetgaar is. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
  4. Roer per handvol de gehakte spinazie door de risotto en laat slinken.
  5. Voeg de kookroom en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe aan de spinazierisotto. Roer alles door elkaar en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer met de rest van de geraspte Italiaanse kaas.

Caprese-salade, als bijgerecht

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • Verse basilicum
  • Pijnboompitten
  • 2 theelepels groene pesto
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

En dan? Let’s go:

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes van ongeveer dezelfde dikte.
  2. Leg de plakjes tomaat, mozzarella en basilicum om en om op een grote serveerschaal.
  3. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan. Let op: ze verbranden snel.
  4. Besprenkel de salade met olijfolie, groene pesto, parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.
  5. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Easy peasy! Ik maak dit vaak als we eters krijgen en dan vliegen de complimenten ons om de oren. Kleurrijk, lekker en voor jong en oud want Jip zit ook heeeeeerlijk mee te smikkelen. Eet smakelijk!


Mooi en gezondMooi en gezond

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!