Recept: Paaskoekjes met kaneelsuiker

We beginnen aan de derde week van onze ‘Corona-quarantaine’ en ik merk dat ik de dagen dat ik vrij ben vooral op vul met lekkere dingen maken in de keuken. Ik zag een plaatje van RUMAG voorbij komen die zo herkenbaar was. ‘Hoelang ben je al in quarantaine? 10 kilo! Haha, ik moest hier zo hard om lachen.

Over twee weken is het Pasen en om alvast in de paasstemming te komen dook ik (wat anders..) de keuken in om paaskoekjes te bakken.  Ik werd geïnspireerd door de Kanelly koekjes van Bolletje. Dit zijn veruit de meest favoriete koekjes van mij en René.

Vandaag ga ik het recept van deze schattige koekjes met jullie delen. Van het gemaakte deeg kon ik ongeveer 20-25 koekjes halen.


Wat heb je nodig?

Koekdeeg:
• 200 gram witte basterdsuiker
• 200 gram ongezouten roomboter
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract / vanillesuiker
• 350 gram bloem
• 1 tl kaneel

Topping
• 75 gram fijne kristalsuiker
• 1 tot 2 gram kaneel


Hoe maak je het?

• Maak het koekdeeg door de suiker met de boter romig te kloppen. Voeg hierna het ei en het vanille-extract toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Als laatste voeg je de bloem en het kaneel toe en kneed je dit tot een stevig deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

• Maak de topping van kaneelsuiker door de fijne kristalsuiker en kaneel door elkaar te roeren.

• Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 4-5 mm. Steek hierna de gewenst vormpjes uit. Ik koos voor haasjes maar de vorm van eieren of bijvoorbeeld lammetjes zijn ook erg paasachtig.

• Dip ieder stukje deeg in de kaneelsuiker en leg ze met de suikerkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Als ze eenmaal op de bakplaat liggen kun je er nog een dun laagje overheen strooien om alle plekjes van je koekje goed met kaneelsuiker te vullen.

• Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten gaar op 180 graden (boven- en onderwarmte)

• Laat de koekjes eerst een paar minuten op de plaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster om ze verder af te laten koelen. Hierna is het een kwestie van thee zetten en genieten!

Hoe gaat het bij jullie in quarantaine? En houden jullie het allemaal nog een beetje uit? Hopelijk heb je door dit recept weer wat inspiratie om aan de slag te gaan in de keuken. Veel bakplezier en zie het eindresultaat heeeeel graag voorbij komen op Instagram.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!

Terug naar boven