Recept: Overheerlijke Oreo Fudge

Eens in de maand, you know what time it is, heb ik ongelofelijk veel zin in ‘ongezonde dingen’. Gisterochtend stond ik in de Albert Heijn en bedacht me opeens .. OMG, Oreo Fudge daar heb ik zin in! Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag ga ik het recept met jullie delen.

Ik ben dol op chocolade en op fudge en een heel groot voordeel is dat het zo gemakkelijk te maken is. In deze fudge heb je in principe maar 4 dingen nodig; witte chocolade, gecondenseerde melk, Oreo koekjes en vanille suiker.

Mijn Oreo Fudge heeft sinds gisterenmiddag in de koelkast gestaan en vandaag staat er een etentje bij de moeder van René op de planning. Sowieso dat ik de blokjes fudge dan mee gaan nemen om mezelf te beschermen .. haha!

Wat heb je nodig?

Voor 40-50 stukjes fudge
• 1 blikje gecondenseerde melk (379 gram)
• 400 gram witte chocolade
• 1 theelepel vanillesuiker
• 1 rol Oreo’s in stukjes (ik laat 4 Oreo’s heel en deze gebruik ik ter decoratie)

Oké, en dan?

• Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Het meest makkelijke is om een vierkant of langwerpige ovenschaal te nemen en geen ronde omdat dit daarna moeilijker te snijden is.

• Smelt in een steelpannetje de witte chocolade en roer de gecondenseerde melk hier doorheen. Meng dit tot een egale massa.

• Voeg hierna de gehakte Oreo’s toe en de vanillesuiker. Meng die allemaal goed door elkaar. Schep daarna het mengsel in de ovenschaal. Verspreid dit gelijkmatig en decoreer met de extra Oreo koekjes.

• Laat de Oreo Fudge nu afkoelen en opstijven. Wanneer je chocolade nog heel warm is laat je hem eerst even afkoelen op het aanrecht en vervolgens zet je hem afgedekt in de koelkast. Hij heeft minimaal 3 uur nodig om op te stijven maar het is altijd verstandig om hem iets langer te laten staan.

• Daarna kan je de fudge in blokjes snijden, een kopje thee of koffie zetten en genieten!

Hebben jullie al wel eens Oreo Fudge gemaakt? Zo niet, gaan jullie het een keer proberen? Ik ben benieuwd! En pssst… mocht je het maken en een foto plaatsen op Instagram? Tag me dan even!


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!