Recept: Meringue schuimpjes (ongezond maar ZO lekker!)

Een van mijn guilty pleassures is merinque. Ik vind deze zoete lekkernij echt heerlijk en kan ik dan ook van genieten bij mijn koffie. Gisteren had ik zin om merinque schuimpjes te maken en ging de keuken in.

Het is een super simpel (en ongezond, haha) recept maar zo voor af en toe is het zeker de moeite waard. Vandaag ga ik het recept met jullie delen.


Wat heb je nodig voor +/- 50 stuks

• 4 eiwitten
• 250 gram suiker (fijne kristalsuiker)
• 1 citroen
• Bakpapier
• Spuitzak of lepel
• Schone kom en mixer


Hoe maak je de schuimpjes?

Verwarm de oven voor op 90 graden en snijd de citroen doormidden. Wrijf de kom en de gardes van de mixer in met citroen zodat ze vetvrij en schoon worden. Je kan ze eventueel nog even afdoen met een keukenpapiertje.

Klop met een mixer de eiwitten tot het een schuim wordt en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Mix dit goed door in circa 7 tot 8 minuten tot het schuim stevig en glanzend is.

Ik gebruik een spuitzak om mooie toefjes te maken maar het kan natuurlijk ook met een lepel. De toefjes zetten niet uit tijdens het bakken en dus kun je ze vrij dicht bij elkaar op de bakplaat leggen. Alle toefjes klaar? Zet de bakplaat dan voor 1½ uur in de oven.

Na 1½ zet je de deur van de oven op een kiertje en laat je de schuimpjes in de oven afkoelen. Hierdoor kan er nog wat vocht ontsnappen en worden de schuimpjes nog beter droog en dus minder plakkerig. Voelen de schuimpjes nog plakkerig aan, dan moeten ze nog even terug in de oven.

Veel bakplezier, geniet ervan en ik zie graag het resultaat verschijnen op Instagram.


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!