Ik krijg altijd op de meest gekke tijden zin om iets te bakken. Herkennen jullie dat? Op een avond, om 22.00 uur het idee krijgen om havermoutkoekjes te gaan bakken, haha! Ik moest even improviseren met de ingrediënten maar uiteindelijk is er een heel lekker koekje ontstaan. Omdat ze zo goed zijn gelukt, deel ik vandaag het recept met jullie!

Dit zit erin:
– 150 gram havermeel
– 50 gram havervlokken
– 100 gram kokosrasp
– 75 gram roomboter of kokosolie (gesmolten)
– 60 gram honing
– 1 ei
– Snufje zout

Dit heb je nodig:
– Beslagkom
– Weegschaal
– Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Klop het ei los in een beslagkom. Voeg de honing, het havermeel, de havervlokken, kokosrasp en een snufje zout toe.
– Smelt de boter in een pannetje, voeg dit toe aan de ingrediënten in de beslagkom en roer dit nu goed door.
– Het deeg is nu vrij los. Kneed nu koekjes van twee eetlepels deeg en leg deze op de bakplaat. Druk het havermoutkoekje een beetje plat.
– Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten licht goudbruin in de oven (OMG, dit ruikt zooo lekker!)
– Haal de koekjes uit de oven en laat ze zeker 10 minuten afkoelen.
– Bewaar de koekjes, nadat ze goed zijn afgekoeld, in een trommel.

Deze koekjes zijn heerlijk bij een kop koffie of thee maar ook lekker als een gezond tussendoortje. Ook lekker met wat vers fruit als ontbijt. Je kunt met dit havermoutkoekje dus echt alle kanten op! Zeker een aanrader en super simpel te maken.

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Mocht je deze havermoutkoekjes met kokos gaan maken, maak dan even een fotootje en stuur me deze op of tag me op Instagram zodat ik je foto kan liken! Veel bakplezier!

Terug naar boven