Recept: Dadeltaart met kokosrasp

Afgelopen weekend vierde René z’n 30e verjaardag voor familie en vrienden! Voor zijn feestje bakte ik drie heerlijke lekkernijen onder andere deze dadeltaart en jullie vroegen massaal om het recept.

Vandaag ga ik het recept met jullie delen! Eerlijk gezegd sprak dadeltaart mij helemaal niet aan totdat ik laatst een stukje bestelde bij Kringloop Zwolle en ik was meteen verkocht! Te lekker en stiekem te slecht; perfecte taart voor een feestje dus (of gewoon omdat hij heeeeel lekker is) 

Wat heb je nodig?

• 450 gram dadels zonder pit
• 250 gram boter (yes, 1 heel pakje)
• 175 gram suiker
• 1 hand walnoten
• 1 rol Maria biscuits
• 1 ei
• 4 eetlepels dadelstroop
• 4 eetlepels kokosrasp Snijd de dadels fijn en breek de koekjes in stukjes (dit kan ook in de keukenmachine).

Oké en dan?

• Doe de boter in een pannetje en smelt op laag vuur.
• Voeg de suiker toe en roer door elkaar.
• Voeg het ei toe, gevolgd door de stroop, de dadels en de koekjes.
• Blijf roeren en laat het geheel nog een minuut pruttelen.
• Schep het mengsel dan in een met bakpapier beklede taartvorm.
• Maak het geheel glad met een lepel en strooi de kokosrasp erover.
• Zet de dadeltaart in de koelkast en laat 1,5 uur opstijven.
• Haal dan uit de koelkast, snijd in punten en serveer.


One Comment Voeg uw reactie toe

  1. VB schreef:

    De dadeltaart is altijd superlekker! Alleen heb ik het vermoeden dat ik de laatste keer te weinig maria biscuit heb gebruikt. Volgens mij zijn de rollen Verkade Maria Biscuit tegenwoordig kleiner. Hoeveel gram biscuit moet ik gebruiken voor dit recept?

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!