Plons: De eerste keer zwemmen met je baby!

Een paar weken geleden zijn we voor het eerst wezen zwemmen met onze kleine man. Een hele ervaring maar zo onwijs leuk. Waar je voorheen enkele je bikini en een handdoek niet moest vergeten .. moet je nu je halve inboedel meenemen voor je kleintje.

In deze blogpost stoom ik je klaar voor de eerste keer zwemmen met je baby. Say hé .. let’s goooo!

Wat moet ik meenemen?

Wat ik al schreef … je halve inboedel moet mee maar het belangrijkste een zwemluier. Wij hebben zelf een herbruikbare zwemluier van HappyBear. Wist je dat zwemluiers wel poep tegenhouden maar geen vocht opnemen. Dit zou anders niet goed komen in een zwembad vol water ;)!

Wij hadden voor Jip een badjasje meegenomen maar een lekkere warme badcape is ook een goed idee. Hiermee kan je je kindje lekker inwikkelen na het zwemmen of tussen de “zwemsessies” door.

Een zwemband of bandjes zijn ook een must. Wij hadden alleen bandjes meegenomen, omdat we nog geen zwemband hadden maar deze heb ik echt gemist. Een dikke tip dus om deze mee te nemen.

Ook in de zwemtas meenemen: een grote hydrofiele luier om je kindje heerlijk af te drogen na het zwemmen. Daarnaast lekkere warme kleding voor na het zwemmen en eten .. van zwemmen krijg je honger!

Hoelang kan mijn kindje in het water blijven?

Alles is nieuw en dus krijgt je kindje meeeeeega veel indrukken. Ik merkte dit ook heel goed aan Jip. Een kwartiertje of twintig minuten is lang genoeg. Ook goed om in de gaten te houden dat de watertemperatuur niet te koud is, minimaal 30 graden. Merk je dat je kindje het koud krijgt (blauwe handjes, voetjes of lippen), ga dan meteen het water uit en neem samen een warme douche.

Wat is het beste tijdstip om met je kindje te gaan zwemmen?

Het is even puzzelen .. je kindje moet niet te moe zijn en zwemmen met een volle buik is ook niet prettig. Het beste tijdstip is vroeg in de ochtend. Misschien heeft jouw zwembad zelfs wel babyzwemuren?

Houd er rekening mee dat je kindje na het zwemmen moe is van alle beweging en alle indrukken. Plan je bezoek aan het zwembad dus altijd in voor een slaapje.

Hup hup, uit de kleren!

Vroeger wilde ik niets liever dan in het grote hokje omkleden ofwel de speciale babyhokjes. Niet alleen is het hier iets warmer maar je hebt ook een aankleedkussen zodat je je kindje makkelijk af kunt drogen, kunt verschonen en aan kan kleden.

Tip: Kleed voorafgaand aan het zwemmen eerst jezelf om in zwemkleding en laat je kindje zo lang mogelijk in zijn kleren (zodat hij niet afkoelt), na het zwemmen doe je dit precies andersom. Dus eerste je kindje afdrogen en klaarmaken en daarna pas jezelf.

Met deze tips moet het zeker lukken om er een geslaagd ‘zwemfeestje’ van te maken! Op welke leeftijd gingen jullie voor het eerst met jullie kindje zwemmen?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!