Musthaves voor het leven met een newborn die niet op de standaard lijstjes staan!

Duizenden lijstjes met items die je ‘echt’ moet hebben in je ‘kraamperiode’. Heel veel zijn er heel handig maar er staan ook dingen op die totaal niet nodig zijn en er missen dingen! In dit artikel deel ik mijn musthaves die niet op een standaard lijstje staan maar die ik in de eerste drie maanden na Jip’s geboorte wel heel veel heb gebruikt.

Mozesmandje
Een van de dingen die wij heel veel hebben gebruikt, en nog steeds gebruiken, is een Mozesmandje. Wij hebben deze in de box staan zodat Jip lekker warm en geborgen ligt. Voor ons een ideale uitkomst. Naast dat het echt een musthave is, staat het ook nog eens heel leuk in je interieur. Ik heb mijn Mozesmandje destijds bij de kringloop kunnen scoren maar ook online zijn ze volop te vinden.

Nachtlampje op batterijen
Ik heb hem nergens op een lijstje zien staan maar dit lampje hebben wij zoveel gebruikt. Ik heb hem gekregen van mijn schoonzusje en wij gebruiken hem nog steeds tijdens de nachtvoedingen. Het voordeel van zo’n lampje is dat het niet te licht wordt in je slaapkamer en je toch voldoende ziet. Voor ons echt een musthave!

Heerlijke warme (teddy) wikkeldoek
Ik geloof wel dat wikkeldoeken op de standaard lijstjes staan maar ik had niet door dat je ze zoveel zou gebruiken. Babytjes kunnen zichzelf nog moeilijk warm houden en dus is het extra belangrijk dat je ze warm aankleed en inpakt. Investeren in een heerlijke warme (teddy) wikkeldoek is dus echt een must! Wij hadden er een van Bé-Bé Unique met Jip’s naam hierop geborduurd. Te schattig!

Boek: Baby in een droomritme
René en ik waren in het begin heel erg aan het zoeken naar de balans van slapen en wakker voor Jip. We hebben Jip in het begin onbewust te lang wakker gehouden doordat we zijn slaaptekenen miste. Als een kindje oververmoeid raakt dan kan het nog minder goed in slaap vallen waardoor Jip dus te lang wakker was. Door dit boek hebben we heel veel over slaap bijgeleerd. Dikke tip dus!

Viburcol zetpilletjes
Ik ben geen grote fan van paracetamol en slik dit zelf ook nauwelijks maar soms haalt het net het vervelende ‘randje’ van je ziek zijn af. Voor Jip wil ik liever geen reguliere paracetamol gebruiken en toen kwam ik Viburcol tegen; een homeopatisch geneesmiddel dat vooral kalmerend is. Voor Jip werkt dit heel erg fijn.

Hey Baby – Kalender
Niet meteen een musthave maar wel echt onwijs leuk! Deze kalender geeft je 52 speel- en knuffeltips waar je baby blij van wordt (en jij ook!) Deze kalender biedt elke week een brokje inspiratie om elkaar spelenderwijs te leren kennen, een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte en je baby uit te dagen om te bewegen.

Weleda Calendula billenbalsem
Deze bollenbalsem is echt TOP! Jip heeft niet veel last van luieruitslag (gelukkig) maar met deze balsem verdwijnt het ook als sneeuw voor de zon, echt heel fijn! Wij gebruiken in tijdens dat Jip last heeft van luieruitslag de Weleda baby haar en bodyshampoo in het badje en smeren daarna Jip’s billetjes in met deze billenbalsem. Een dikke vette musthave!

Oei, ik groei! – App
Baby’s maken in de eerste 20 maanden van hun leven 10 mentale ontwikkelingssprongen door. Bij iedere sprong krijgt een baby een nieuw waarnemingsvermogen (de manier waarop ze de wereld ervaren) en dat is spannend voor ze. In deze app kan ik precies zien wanneer Jip een sprongetje maakt en is het opeens heel goed te verklaren waarom hij bijvoorbeeld wat meer hangerig is dan normaal.

Er zijn vast nog een hele hoop dingen die ik vergeet maar ik zal dit lijstje aan blijven vullen. Hebben jullie nog musthaves die zeker niet op dit lijstje mogen ontbreken?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!