Mommy You Rock #8 met Inge

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Inge van de Instagrampagina ingebeleeft.nl haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Ik ben Inge en 38 jaar jong. Ik werk sinds mijn 20e in de verzekeringen. Een baan waar geen dag hetzelfde is. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater en uit eten. Ook vind ik het heerlijk om te wandelen, naar het strand te gaan en op vakantie te gaan. Als ik even echt een momentje voor mezelf wil, dan kruip ik het liefs in een boek of ben ik creatief bezig in mijn bullet journal. 

In juni 2013 trouwde ik met mijn grote liefde waar ik nu ruim 13 jaar mee samen ben. Samen hebben we drie kinderen. Een dochter (2014) en twee zoons (2016 en 2018). In 2016 ontdekte ik dan onze oudste hoogsensitief is (HSP) en inmiddels weten we dat op manlief na iedereen in het gezin hoogsensitief is. Met onze hoogsensitiviteit leren we met vallen en opstaan steeds beter mee om te gaan. In onze zoektocht vonden we veel waardevolle informatie, maar ontbrak de ervaringsverhalen. In 2018 trok ik de stoute schoenen aan en ben zelf ervaringsverhalen gaan delen op een eigen blog Inge Beleeft.

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Jeetje, dat is lastig jezelf te omschrijven als moeder! Ook al ben ik al bijna 8 jaar moeder. Maar laat ik toch proberen mezelf als moeder te beschrijven. Ik ben een moeder een gestructureerde moeder die grenzen aangeeft en kijkt per kind wat ze nodig hebben. Er kan en mag veel binnen de grenzen. Maar ook een moeder die fouten maakt en sorry zegt. Naast de structuur is er ruimte voor spontaan iets doen. Maar wat ik het allerbelangrijkste vind ik dat ik mijn kinderen liefdevol opvoed en ze laten zijn wie ze zijn. 

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

De onvoorwaardelijke liefde en dat iedere leeftijd wel weer iets bijzonders en moois heeft. Toen ze baby’s waren vond ik het leukste om met ze te knuffelen. Nu ze groter worden vind ik het leukste dat je gesprekken met ze kan voeren en echt dingen kan ondernemen. Maar ook ze zien op te groeien tot eigen individuen. 

Mijn hart smelt als ik …

Een dikke knuffel van ze krijg. Laatst zag onze oudste het boek “supermama’s bestaan niet” liggen. Ze ziet de titel en zegt: Mama, dat klopt niet wat er op dat boek staat. Supermama bestaat wel, want dat ben jij! Nou dan smelt ik. Of als we een leuk uitje hebben gedaan dat ze dan zeggen: Mama het was echt heel gaaf. Maar ook als ze liggen te slapen. 

En misschien geen smeltmoment, maar wel heel indrukwekkend is om te zien hoe onze kindjes met de dood van hun oma omgaan (ze is in september 2021 overleden). Zo had onze oudste pas de wens opgeschreven dat ze hoopte dat haar lieve oma het fijn heeft in de hemel. Zag de middelste een fonkelende ster aan de hemel en riep: kijk mama, daar is oma! Ook de jongste is er op zijn manier mee bezig en maakt momenteel heel veel tekeningen voor oma die dood is.

Favoriete bezigheid van je kindjes?

Onze dame is graag buiten aan het spelen met haar vriendinnen. Inmiddels heeft ze de vrijheid om de wijk in te gaan en zie ik haar soms uren niet. Daarnaast gaat ze graag naar turnen en de scouting. Ook vindt ze het heerlijk om creatief bezig te zijn, waarbij kleuren haar favoriet is. 

Onze oudste zoon is gek op bouwen. Vooral met Clicks of Lego. Als hij even kan dan is hij ook graag een spelletje met de tablet aan het doen, want Pokémon go is wel echt favoriet. Hij zit nu nog op zwemles en heeft daar op dit moment nog genoeg aan. Hij mocht al wel op een sport of activiteit, maar gaf aan dat nog te veel te vinden. Ook is hij graag buiten aan het spelen met vriendjes. Lekker schooieren in de tuin met grond of beestjes. 

Onze jongste zoon speelt graag met de duplo en auto’s. Gaat graag fietsen samen met mama of op zijn eigen loopfiets samen ergens naartoe. De schommel in de speeltuin is top favoriet. 

De beste aankoop voor je kindjes?

Dat is voor iedere leeftijdsfase anders. Een draagzak en de babybjörn wipstoel voor de babytijd. 

Een eigen tablet met koptelefoon vanaf de peuterleeftijd. Zeker als je meerdere kinderen hebt die tegelijk wat willen kijken, maar niet hetzelfde. Drie dingen door elkaar horen is echt niet te doen.  Een horloge met GPS voor mijn oudste twee die nu steeds meer op pad gaan in de wijk. En nee ik ga ze niet steeds controleren, maar het is meer dat we ze kunnen bereiken en zij ons als er wat aan de hand is. Maar voor onze prikkelgevoelige kinderen zijn de gehoorbeschermers en de slaaptunnel ook zeker goede aankopen geweest. Een Ielm buitenpak is wat mij betreft echt een must have voor kinderen. 

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindjes?

Qua kleding ben fan van Shoeby en Billy & Lilly. Zeker voor speciale momenten hebben ze gave kleding. Maar Hema en Zara vind ik ook fijn om voor de kinderen te shoppen. Wat ik ook geweldig vind zijn de knutselpakketten van Little Creations.  Deze zijn voor kinderen vanaf 2 jaar. Voordeel is dat alles afgemeten geleverd wordt. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Leuke tip…misschien vooral een nuttige tip. Gaat jouw kindje naar het kinderdagverblijf/gastouder/BSO of naar school? Zorg dat je altijd iets eten bij je hebt. Zeker op de leeftijd dat met de pot mee eten. Zo’n dag is altijd intensief voor ze. Als je ze gelijk wat te eten (een gezonde snack) geeft dan zijn ze minder geprikkeld als ze uit school komen. Is het op weg naar huis net even wat gezelliger. 

Lieve Inge, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Mooi en gezondMooi en gezond

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!