Mommy You Rock #5 met Nienke

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Nienke van de Instagrampagina @_nienkevddikkenberg haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 
mijn naam is Nienke en ik ben 31 jaar. Ik ben een geboren en getogen Brabander maar woon nu in het mooie groene Woudenberg. Ik ben samen met mijn man sinds 2015 en we zijn in 2018 getrouwd. In maart 2021 hebben we onze dochter Jip gekregen en we hebben ook nog 3 poezekinders.  

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 
Ik ben een vrolijke moeder die graag meespeelt met Jip. Ook gezellig samen een olvarit potje eten of samen maisvingers snacken. Ik maak haar graag aan het lachen en dat kan me niet gek genoeg. Wel kan ik ook heel goed een overbezorgde moeder zijn. Zeker toen Jip wat jonger was kon ik me snel druk maken als ze ook maar iets minder dronk dan anders of niet wilde slapen. Ik heb ook een jaar lang een app bijgehouden waarin ik haar slaap, voeding en luiers precies bij hield. Hoe ouder ze werd hoe meer ik doorhad dat Jip toch wel deed wat ze wilde en het niet uit maakte hoeveel ze dronk om bijvoorbeeld door te slapen. Steeds meer ben ik dat gaan loslaten en het helpt zeker door niet alles constant bij te houden. Het helpt ook wel dat ze nu iets minder nodig heeft en we gewoon ontbijt, lunch en avondeten aanbieden en gewoon wat tussendoortjes. 

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?
De onvoorwaardelijke liefde die je hebt voor zo’n klein mensje vind ik toch wel heel bijzonder daarnaast is haar zien ervaren, leren en groeien het mooiste wat er is.

Mijn hart smelt als …
Jip naar me toe komt kruipen en me bewust komt knuffelen. 

Favoriete bezigheid van je kindje?
Momenteel is dat op haar fietsje door de wijk heen crossen en de wereld bewonderen. Elke duif die we tegen komen is al interessant en schommelen.

De beste aankoop voor je kindje
Wij hebben tijdens de zwangerschap al de Nuna Leaf gekocht. Toen Jip klein was kon ze hier heerlijk in chillen en werd ze hier rustig van. Nu gebruik ik het vaak op momenten dat ik echt mijn handen vrij moet hebben, bij bijvoorbeeld het koken, en Jip geen zin heeft om alleen te spelen.

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?
Dit is zo verschillend en niet heel bijzonder eigenlijk. Kleding is vooral van Hema, C&A, Ter Stal, Prenatal en speelgoed vaak gewoon online of hier in het dorp bij de Hema, Blokker of Kruidvat.

Mijn tip voor andere Mommy’s:
Niet per se een leuke tip maar wel een hele waardevolle; Geloof in jezelf en in je eigen moedergevoel. Je kan nog zoveel boeken lezen over slapen, hapjes, opvoedtips maar kijk ook heel erg naar wat voor jou/jullie werkt als ouder(s) en wat werkt voor jouw kind. Want als er iets is wat ik heb geleerd afgelopen jaar is dat ieder kindje wel zo anders is en wat voor de een werkt, echt niet hoeft te werken voor jou kind.

Lieve Nienke, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!