Mommy You Rock #3 met Judith

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Judith van de Instagrampagina @xjudith94 haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 
Mijn naam is Judith en sinds 8 april 2022 mag ik de naam van mijn partner dragen. Geboren in juni 1994 en dus 27 lentes jong. Sinds september 2020 ben ik samen met mijn man. En sinds 11 mei 2022 hebben wij een wolk van een dochter gekregen met de naam Vieve. Dit was ons cadeautje in september 2021. Zelf had ik al een hondje Lana maar ook mijn man accepteer haar als zijn eigen hondje. Ook voor haar is het nu zeker spannend dat er een minimensje bij is gekomen. We zijn dus eigenlijk nog maar net een nieuwe stel en meteen een nieuw gezin. Het ging allemaal snel maar het voelt alsof alles al jaren klopt. Eigenlijk mega gek maar toch zo normaal.

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 
De eerste vraag die ik kreeg was meteen eentje waar ik over na moet denken. Hoe ik mezelf omschrijf als moeder. Omdat ik het nog maar kort ben omschrijf ik even meer hoe ik denk dat ik zal zijn of wil proberen te zijn. Er komt natuurlijk ineens heel veel op mij als mens af, als sportfanaat is er nu ineens iets bij wat ook me aandacht wil. Dit zou ik zo graag willen combineren. Mijn man voetbalt op zondag en ikzelf op zaterdag. Hierdoor hebben we eigenlijk al ieder een 1 op 1 dag met haar. Een andere ding is ook wel dat ik als persoon een doortrapper ben. Iets uit handen geven is niet iets voor mij qua opvoeding zou dit kunnen betekenen dat ik haar denk ik niet snel ergens achter laat maar gewoon mee zal nemen. Verder durf ik mijzelf als moeder nog niet te omschrijven. Zal ik rustig en nuchter worden zoals mijn oma of bezorgd en onzeker zoals ik me nu voel met een newborn.

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?
Momenteel vind ik het erg fijn en dus erg leuk als ze tevreden slaapt en die kleine stuiptrekkingen heeft. Want eerlijk ook met een newborn lijkt alles prachtig maar ik vind het ook wel vrij intens en vooral ook zoekende naar wat zij “leuk” vindt en wat ik haar nu al kan bieden.

Mijn hart smelt als ik …
Mijn hart smelt als ik die kleine stapjes van veranderingen die nu in haar gezichtje plaats vinden. Trekjes die ze zichzelf aanleert, oogjes die steeds iets vaker en langer open gaan. 

Favoriete bezigheid van je kindje?
Onze kleine Vieve haar favoriete bezigheid. Voor nu gok ik dat het antwoord eten en slapen is, haha. Nee knuffelen vindt ze ook echt heerlijk. Ze ligt graag bij ons in de buurt merken we en dan is ze erg tevreden.

De beste aankoop voor je kindje
De beste aankoop die wij tot op heden hebben gedaan is denk ik wel haar kinderwagen/cybex. Deze is gewoon zo luxe dat zelfs ik er stiekem wel in wil om hele dag geduwt te worden (knipoog).

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje
Zelf shop ik graag bij Zalando en Zara hier heb ik ook best veel vandaan geplukt. Vooral Zalando en wat een uitkomst die plus levering van hun. Omdat je daar ook zo onwijs veel keus hebt kom ik nog niet echt steenvast aan 1 merk. Alles wat ik leuk vind is wat op me wenslijstje verdwijnt en als stille hints word verstuurd of het verdwijnt direct in me winkelmand en is 2 a 3 dagen later ook al binnen. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:
Laatste vraagje was of ik nog leuke tips had voor andere mama’s. Maar eerlijk denk ik dat deze nog even liever andersom vraag of iemand nog leuke tips heeft voor dit nieuwe gezinnetje. So tell me…

Lieve Judith, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!