Mommy You Rock #18 met Mijke

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Mijke van de Instagrampagina @onetruelife_mijkevlas en haar blog haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Ik ben Mijke Vlasveld, ik was jurist maar ben nu outdoor en vrijheidscoach waarbij ik vrouwen coach meer vanuit hun hart en in vrijheid te kunnen leven en blog ik over natuurlijk leven, vrijheid, outdoor avonturen en new mom life op www.onetruelife.club. Ik ben op mijn 39e zwanger geraakt en nu (41 jaar) moeder van Revi van 1,5 jaar samen met mijn vriend René van 36 jaar. We hebben veel oppashondjes die gewoon meedraaien in ons gezin en we wonen momenteel in Assen, maar zijn op zoek naar een boshuisje of bijvoorbeeld stacaravan in combi met een camper, omdat we vrijer en meer in de natuur willen wonen.

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Poeh lastige vraag. Ik heb mezelf nooit echt gezien als moeder, ik was altijd heel erg van de vrijheid, avontuur en reizen, maar probeer dat nu in mijn opvoeding en moederschap terug te laten komen. 
Spiritueel Ik (wij) geloven dat een kindje, het zieltje, zelf kiest voor het gezin waar ze in komen, dus wij geloven dat Revi bij ons gekomen is om hoe wij leven, wie wij zijn, hoe wij in het leven staan en welke dromen wij hebben. Dat proberen wij dan ook zoveel mogelijk gewoon door te laten gaan, hem daarin mee te nemen en te laten zien dat je je dromen achterna mag gaan. 

Als moeder ben ik ondernemend, natuurlijk, vrij en relaxt maar toch ook bedachtzaam.We gaan elke dag naar buiten, gaan graag op mini avontuurtjes en betrekken de natuur overal eigenlijk wel bij. 
Het vrij zijn blijkt eruit dat we Revi volgen in zijn ontwikkeling en interesse en hem veel zelf laten doen. Er zijn weinig regels, maar er moet wel respect en liefde zijn, voor allemaal. 
Het bedachtzame is misschien meer dat ik er wel goed over nagedacht heb hoe ik hem wil opvoeden. Ik wil hem zo vrij en natuurlijk mogelijk laten opgroeien, hem zichzelf laten zijn en liefde voor zichzelf, anderen en de wereld en natuur meegeven. Dat past ook het beste bij mij. 

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Ik vind het t leukste om hem te zien ontdekken, maar ook om hem de wereld te laten zien en samen op avontuur te gaan. De natuur in of de natuur en seizoenen te laten zien, op reis gaan. Hem dan daar te zien genieten, ontdekken en gelukkig zijn, vind ik het mooiste dat er is. Er is zoveel!

Mijn hart smelt als ik …

naar Revi kijk als hij bij mij opgekruld ligt te drinken of slapen. 
Of als hij iets nieuws aan het ontdekken is en heel ingespannen bezig is en dat glimlachje als hij het doorheeft!

Favoriete bezigheid van je kindje?

Op dit moment rondrijden op zijn fietsje! 🙂 We hebben een oud houten fietsje van een vriendin van mijn moeder gekregen die zij nog gebruikt heeft voor haar zoon, hij fietst elke dag rondjes in het huis en door de tuin. 

Maar Revi mag ook heel graag naar buiten gaan. Altijd als we zeggen dat we naar het bos gaan, gaan wandelen, dan laat hij alles vallen en gaat zo snel als ie kan zijn jas en schoentjes halen!

De beste aankoop voor je kindje?

Onze beste aankoop was in ieder geval het klimrek dat we voor zijn eerste verjaardag hebben gehaald, zo’n driehoek klimrek. In het begin ging hij er alleen maar op zitten, maar nu klimt hij er veel op naar boven of zit er onder te spelen op een vachtje. En de lovevery boxen die we elke 2 a 3 maanden krijgen. Het zijn dozen waar op basis van de montessori beginselen, natuurlijk en closed-ended speelgoed in zit, ook vaak met een natuurlijk thema. Eigenlijk is dat ook zo’n beetje het enige speelgoed dat we hebben, dus hij speelt daar altijd mee! 😉 haha!

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?

Eigenlijk halen wij heel veel op marktplaats of de kringloopwinkel. Als ik bv ergens op internet of op Instagram bij de montessori of outdoor mom accounts die ik volg, iets zie dat ik leuk vind, kijk ik altijd eerst of ik het via marktplaats kan vinden. Qua speelgoed hebben we dus eigenlijk alleen die Lovevery boxen en een loopwagen en fietsje ( beiden gekregen). Buiten staat een zandbak (Praxis) en er hangt een schommel onder de veranda (marktplaats) .Qua kleding hebben we echt onwijs veel kleding gekregen van vrienden en het eerste jaar ook nog veel kleertjes die we zelf gedragen hadden. Als we wel iets nieuws halen is het of gewoon van de Hema, Zeeman of Wibra, of ik google naar een speciaal wollen kledingstuk, maar net waar ’t is. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Nou ja, in ieder geval, volg lekker je eigen gevoel en het tempo van je kindje. Neem ze mee op reis, op avontuur, de natuur in en volg hun daar, dat maakt het zoveel relaxter!
De Lovevery boxen natuurlijk! 😉 En het boek Jagen, Verzamelen, Opvoeden. Dat heeft mij heel erg geholpen met hoe ik naar mijn zoontje, zijn ontwikkeling en bijvoorbeeld de wat minder leuke dingen kijk. Werd het een heel stuk makkelijker van. 

Lieve Mijke, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!