Mommy You Rock #16 met Mirjam

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Mirjam van de blog Een Goed Verhaal haar verhaal. 

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn vriend Bram (32) en kinderen Noah (16), Eli (7) en Filou (5) in Zwaag. Ook adopteerden we twee jaar geleden de kattenbroertjes Bas en Gijs. 

Ik beheer twee websites. Een goed verhaal is een feel good blog over (duurzaam) wonen en leven, lifestyle en ouderschap. Drie maanden geleden ben ik een reisplatform gestart over duurzaam reizen genaamd Een goede reis. Het fijne aan mijn werk is dat ik mijn twee hobby’s -namelijk verhalen schrijven en fotografie- prima kan combineren. En ik vind het heerlijk dat ik zoveel thuis ben bij de kinderen. Ook al zit ik op werkdagen op zolder achter de computer te werken.

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Ik ben weleens gekscherend ‘tijgermoeder’ genoemd. Wie aan mijn kinderen komt, komt aan mij. Toch heb ik in de afgelopen paar jaar meer geleerd om los te laten en om mijn kinderen de ruimte te geven om zelf te ontdekken. Ik ben wat relaxter en flexibeler geworden, in plaats van overal bovenop te zitten. Kan eigenlijk ook niet anders met drie kinderen, want anders heb ik zelf geen leven meer. 

Een entertainer ben ik niet. Ik vind het heus leuk om af en toe een spelletje te spelen of om wat lekkers met mijn kids te bakken. Maar ik vind het vooral belangrijk dat ze zichzelf kunnen vermaken.

Als je het mijn kinderen zou vragen, zouden ze vast zeggen dat ik dol ben op knuffelen, liedjes zingen en domme grapjes maken.

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Kinderen geven je een totaal andere blik op de wereld. Die verwondering daar kan ik iedere keer weer van genieten. Ik heb bijvoorbeeld de mooiste gesprekken met Eli als hij weer eens met een nieuwsgierige vraag komt over hoe iets werkt of wat iets betekent. 

Een bezoek aan een museum is totaal anders als we de kinderen meenemen. Op ieder detail wordt gelet, dingen waar wij als volwassenen zo aan voorbij zouden lopen. Dat vind ik echt leuk om te zien. 

Mijn hart smelt als ik …

De interactie tussen mijn kids zie. Ik ben zelf als enig kind opgegroeid, ondanks de aanwezigheid van een halfbroer en halfzus. Ik heb altijd iemand gemist en vind het dan ook fantastisch om te zien hoe dol onze kinderen op elkaar zijn. Hoe Eli opkijkt naar zijn grote broer bijvoorbeeld en hoe de kleine Filou Noah juist met gemak om haar vingertjes windt met haar grote blauwe ogen.

Eli en Filou zouden een tweeling kunnen zijn. Ze doen thuis het liefst alles samen en ze slapen zelfs bijna iedere nacht bij elkaar. Ik ben ontzettend trots en dankbaar!

Favoriete bezigheid van je kindjes?

Als we ze hun gang zouden laten gaan, zitten de kinderen bijna de hele dag voor de tv. Stomme YouTube filmpjes kijken of steeds weer dezelfde serie op Netflix. Maar gelukkig kunnen ze zich ook met andere dingen vermaken. Noah sport veel en werkt naast zijn studie in een pizzeria. Eli is een echte boekenwurm, houdt van knutselen en koken.

Filoutje is onze poppenmoeder. Ze kan hele verhalen bedenken en opgaan in haar rollenspellen. Daarnaast loopt ze bijna altijd rond in verkleedkleren, houdt ze van bouwen met Duplo en tekent ze ongeveer 3 unicorn poezen per dag.

De beste aankoop voor je kindjes?

Een duur klimrek waar nooit mee gespeeld wordt, een groot poppenhuis van de kringloop, een tent… Onze kinderen hebben prachtig speelgoed. Maar je raadt het al, ze kijken er amper naar omWat mij betreft zijn de Duplo en Lego blokken onmisbaar. Een deel hebben we gevonden bij de kringloopwinkel, we kochten een jaar geleden een tas vol bij iemand in de wijk via een verkoopgroep op Facebook en af en toe krijgen ze iets nieuws erbij. Tijdloos speelgoed waar ze heel vaak mee spelen. Ook vriendjes die mee naar huis komen duiken vaak in onze Duplo bakken die in de woonkamer staan. Oh, en de verkleedkast wordt vaak geplunderd.

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindjes?

Wij zijn dol op schatzoeken bij kringlopen en op rommelmarkten. Onze kids lopen voornamelijk in preloved kleertjes van onder andere de kringloopwinkel, Marktplaats en Vinted. Aangevuld met wat nieuwe items van duurzame merken. Alhoewel we de laatste tijd voornamelijk tweedehands kleren kopen, omdat de meeste duurzame merken die wij kennen momenteel te weinig kleur in de collectie hebben en mijn kids houden van een bonte outfit. 

In Hoorn zit een leuke winkel genaamd Kelcha, waar Eli altijd cadeaubonnen van vraagt zodat hij daar LEGO of Playmobil kan kopen. En By Bineke heeft leuke spulletjes zoals mooie taarttoppers, kids make-up en handige knutseldozen waar we fan van zijn.

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Zoals je misschien wel kunt lezen zijn wij dol op tweedehands. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu, maar het scheelt vooral heel veel geld. En het doet minder pijn als er iets stuk gaat waar je niet de hoofdprijs voor hebt betaald. 

Als ik iets online tweedehands koop, via Vinted of Marktplaats bijvoorbeeld, kijk ik altijd of de verkoper nog meer leuks heeft. Dan koop ik gelijk een bundel (eventueel aangevuld met kleding in een grotere maat voor op de groei) zodat ik meestal een dealtje kan maken en ook nog eens op verzendkosten kan besparen.

Lieve Mirjam, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!