Mommy You Rock #15 met Annelies

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Annelies haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Mijn naam is Annelies, 35 jaar, docent aardrijkskunde op het voortgezet onderwijs. Ik ben moeder van Reza, zij is inmiddels 10 jaar. 

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Ik ben een relaxte moeder. Altijd al geweest. Reza ging overal mee naar toe, was en is een makkelijk kind. Ik ben geen alledaags of standaard moeder, ik heb altijd gezegd, naast moeder ben ik ook nog gewoon Annelies. Mijn eigen ruimte en tijd, dat maakt mij een leukere moeder. 

Ik woon alleen met Reza en we zijn dus vaak met z’n tweeën, eens per 2 weken gaat zij een lang weekend naar haar vader. 

Reza is echt een tut, maar wel met eigen stijl en smaak. Ik laat haar daarin, want ik vind het echt belangrijk dat ze haar eigen ik ontdekt. Ik laat haar heel erg vrij, dat vertrouwen heb ik in haar. In principe kan en mag alles, Reza weet zelf heel goed wat wel en niet mag. Soms moet ik daarin sturen, maar over het algemeen gaat dat super goed. 

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Het mooiste vind ik, dat er straks een fijn, mooi individu de wijde wereld inloopt en haar eigen pad gaat ontdekken. Reza op eigen benen leren staan en haar bewust maken van de keuzes die ze maakt. 

Mijn hart smelt als ik …

Reza is nog maar 10, maar mijn hart smelt als ze zo wijs als ze is, haar keuzes verantwoord. Dat ze daar al zo goed over nadenkt vind ik echt prachtig. 

Favoriete bezigheid van je kindje?

Reza is gek op dansen, knutselen, shoppen en onze kat Twix. De hele dag door, dansbewegingen. Soms wordt ik er knettergek van 😉 

Ze komt nu op een leeftijd dat ze niet meer speelt, maar afspreekt. Regelmatig fietst ze met de meiden naar het centrum, maar ze kan zich ook uren vermaken op haar kamer met het maken van armbandjes of andere knutsels.

De beste aankoop voor je kindje?

Ik kan nu op deze leeftijd niet iets bedenken, maar wat ik altijd een must vond; een goede buggy. Ik had destijds de Nuna Pepp, fantastische buggy! Tegenwoordig zijn er vele soorten vergelijkbaar met de Nuna. 

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?

Overal en nergens. Van 2de hands tot merk, ik heb geen favoriet. Dit is altijd zo geweest. Reza komt tegenwoordig zelf met ideeën en dan kijken we waar we zoiets kunnen kopen. 

Wat wel een terugkerend iets is, zijn Dr. Martens. Hier zweer ik bij en vind ik een must in de kast. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Relax… Ben jij relax, dan is je kind dat ook. Hoe klein ze ook zijn, kids voelen alles aan. Ik geloof daar echt in. Opvoeden, is het startklaar maken van jouw kind voor de grote wereld. Dat gaat met vallen en opstaan. Laat ze ontdekken, daar leren ze veel meer van dan ze overal voor te willen beschermen. 

Lieve Annelies, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!