Mommy You Rock #13 met Nienke

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Nienke van de blog ‘mamameteenwolkje.nl‘ haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Ik ben Nienke, moeder van Eefje (een lekker ondeugende meid van bijna 3) en wij wonen nu nog in Hengelo, maar binnenkort verhuizen we naar Haaksbergen. Mijn man Rick is webdesigner, zeg ik altijd, maar eigenlijk heeft hij een hele andere benaming die ik niet weet en véél te ingewikkeld is. Iets met websites en aan de achterkant dingen ontwerpen en dergelijke. Ik zelf ben freelance tekstschrijver, blog op www.mamameteenwolkje.nl en run daarnaast het huishouden. 

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Ik zou mijzelf als een vrij relaxte moeder omschrijven. Er kan en mag veel, maar als het moet ben ik wel streng. Het is heerlijk om Eefje dingen te zien ontdekken, en ze kan lekker haar eigen gang gaan. Ze puzzelt graag samen, daar maak ik dan ook graag even tijd voor. We gaan ook vaak naar de speeltuin, en ik ga dan altijd mee van de glijbaan af. Even weer kind zijn, heerlijk! Straffen doen we niet echt, althans, we zetten haar niet op de gang. Wel moet ze, als ze iets doet wat niet mag, op de bank zitten. Ik kan haar dan wel zien, vanuit de keuken bijvoorbeeld, maar ze moet dan even tot zichzelf komen. En dat werkt prima!  

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Het leukste aan het moederschap vind ik om je kind te zien groeien. Ik vind het geweldig om te zien hoe Eefje zich ontwikkelt, hoe ze steeds weer iets nieuws kan en daar dan ook onwijs trots op is. 

Mijn hart smelt als ik …

Eefje hoor zeggen “ik hou van jou!”. Ook al zegt ze dat ook naar de medewerker achter de kassa, de buurman en de eenden.. En als ze soms even spontaan bij me komt voor een kus en een knuffel.

Favoriete bezigheid van je kindje?

Puzzelen is op dit moment helemaal geweldig! En dan met name de puzzels van Paw Patrol, de hele dag door hoor ik “Marshall! Chase!”.

De beste aankoop voor je kindje?

Dit is niet zo zeer een aankoop, maar mijn oude Baby Born pop en het oude wiegje waar mijn tante vroeger nog mee heeft gespeelt. Eefje is een echte poppenmoeder, ‘Baby’ moet mee in bad, ‘Baby’ moet slapen en ‘Baby’ moet de speen. 

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?

Ik moet zeggen dat ik bijna niets nieuw koop, het meeste speelgoed en de kleding komt van Vinted! Ik kocht daar hele leuke pyjama’s, een gaaf houten koffiezetapparaatje en een houten gereedschapskistje die nu in het nieuwe huis staat. Van een collega van mijn schoonmoeder kan ik vaak kleding voor Eefje overnemen, zij heeft twee dochters die iets ouder zijn dan Eefje. Als ik al iets nieuws koop is dat vaak van de Zeeman, de Hema of de H&M. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Neem niet alles even serieus, ga ook eens van de glijbaan af en bedenk dat het huishouden morgen ook nog wel kan. Tijd voor je kindje is zo belangrijk! Ze groeien al snel genoeg op. 

Lieve Nienke, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!