Mommy You Rock #10 met Tamara

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Tamara van de Instagrampagina @tamarabernard89 haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Mijn naam is Tamara (32) ik ben mama van Finn hij is inmiddels alweer 1 jaar en 7 maanden. 
Ik woon samen met mijn man Lex, ons zoontje Finn, hond Pepper en katten Bo & Moon op de mooie Veluwe. Heerlijk aan het bos en tegen de heide. Ik werk in de kinderopvang en daarnaast maak ik veel muziek. 

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Ik ben een moeder die haar kind lekker de wereld laat ontdekken en ik geniet ervan, van hoe hij dit doet. 
Ik ben ook een zorgzame moeder en wil alles tot in de puntjes goed geregeld hebben voor mijn kind. Ik ben een moeder die luistert naar haar moeder gevoel want eigenlijk klopt die altijd en ik ben dan ook echt heel strijdbaar daarin.

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Tot nu toe vind ik alles (behalve de bevalling) aan het moederschap heel mooi. Ik vond het heerlijk dat ze in het begin zo afhankelijk van je waren. Maar ik vind het ook genieten hoe hij  nu de wereld aan het ontdekken is en ik daarbij zijn handje mag vasthouden en de wereld ook op zijn manier mag ontdekken. 

Mijn hart smelt als ik …

Mijn kleine man samen op ontdekking zie gaan met zijn opa (mijn vader). Zelf heb ik een enorm goede band mijn mijn opa gehad en dit gun ik mijn eigen kind ook. Tot nu toe lijkt dit goed te lukken en is het opa voor en opa na. Ik kan dan zo genieten als ik die twee samen door de tuin zie lopen op zoek naar bloemetjes, beestjes, stenen. Heerlijk! 

Favoriete bezigheid van je kindje?

Momenteel gooit hij alles (incl. speelgoed) in de prullenbak en is dat voor hem (en voor mij) bijna een dagtaak. Daarnaast is hij heel graag buiten het liefst om 7:00uur al zonder dat hij ontbeten heeft. Ook onze wekelijkse muziek op schoot les vindt hij heel erg leuk en ik ook. Het is heel fijn om zoiets samen te doen. 

De beste aankoop voor je kindje?

Zijn Veloretti loopfietsje. Hij vind het steeds leuker worden om daar een rondje op te fietsen buiten.  Toen hij nog zo klein was kochten wij het lakentje en slaapzakje van Fedde&Kees dit was de uitkomst voor hem en voor ons voor het slapen. 

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?

Kleding koop ik het liefst bij de Hema en de Zara. De hema omdat het bijna allemaal op 60 graden in de wasmachine kan (byebye vlekken) en ook allemaal in de droger kan. Ook hebben ze bij de Hema gedacht aan kinderen met lange benen. Ik heb een lang en slank kind bij heel veel andere winkels moet ik vaak een maat te groot kopen om het goed te laten zitten bij zijn benen. Ik koop veel bij de Zara omdat ik hun stijl gewoon heel erg leuk vind. Speelgoed koop ik voornamelijk van Little Dutch en Hape of bij de kringloop. Bij de kringloop zijn de puzzels mijn favoriet want als hij er op uit is gekeken dan breng je ze gewoon weer terug en voor een paar euro heb je weer nieuwe. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Lijkt je huis op een wandelende peuterspeelzaal? Ga lekker zitten en kijken. 

Lieve Tamara, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!