Mommy You Rock #1 met Marleen

Yay, een spiksplinternieuwe rubriek namelijk ‘Mommy you rock!’ met hierin een moeder aan het woord. In deze rubriek delen ze een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag mag Marleen van de Instagrampagina thuisbijmarln.nl het spits afbijten.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen?
Mijn naam is Marleen, 24 jaar, sinds 2013 samen met mijn vriend/man Steven. Mama van 2 jongetjes, Sem (27 april 2020) en Luc (1 januari 2022). Vorig jaar hebben we de Bollenstreek/Randstad verruild voor een klein dorpje in Brabant. 

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 
Dat vind ik een lastige, ik denk dat ik wel een hele lieve moeder ben, zorgzaam en ik laat veel toe. Verder hou ik ervan om regelmaat in het gezin te brengen, zo hou ik graag iedere dag dezelfde tijden aan wat betreft eten en slapen voor de kinderen. 

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?
Iedere fase heeft wat leuks, nu Sem al 2 jaar is, is het ook een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld Luc van 4 maanden. Met Sem kunnen we echt al een gesprekje voeren en vind het ook super leuk als ik met hem ga spelen. Als hij blij is ben ik blij. Met Luc vind ik het momenteel leuk om hem dingen te leren, zo rolde die van de week voor het eerst van zijn rug naar buik. Ik sta te juichen als dat gebeurd en dat die dat kan. 

Mijn hart smelt als ik …
Mijn kinderen zie lachen. Dat is wel het mooiste wat er is. Ook als je iets voor Sem doet en hij dan zegt; dank je wel mama. Of als Luc lacht terwijl je niks ‘geks’ doet. Sem en Luc hebben nu al zo’n sterke band, als die twee samen zijn is dat echt super leuk en lief om te zien, altijd gehoopt dat onze kinderen goed met elkaar kunnen opschieten en hopelijk blijft dit in de toekomst natuurlijk ook goed gaan!

Favoriete bezigheid van je kindje(s)?
Sem speelt heel graag met zijn autootjes, hij heeft er echt super veel! Maar ook is de speeltuin en 100x van de glijbaan zijn favoriete bezigheid. Luc vind zijn speelgoed rammelaar op dit moment heel erg leuk en kijkt graag naar Sem hoe hij aan het spelen is en zit te wachten om ook een autootje te krijgen van hem.

De beste aankoop voor je kindje(s)
Echt mijn allerbeste aankoop is toch wel de draagzak, eventjes Luc erin als die niet kan slapen, of zich niet lekker voelt. Even wandelen zonder de grote kinderwagen mee te nemen! Echt ideaal. Maar ook onze duo kinderwagen van Bugaboo is heel fijn. Allebei de kinderen naast elkaar en ze kunnen elkaar ook nog aankijken.

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje(s)
De basic spullen/kleding komen eigelijk gewoon van de Hema, Prénatal, Zara of H&M. Maar de speeddoekjes en mooie hydrofiele doeken komen van Ivy&Soof

Mijn tip voor andere Mommy’s:
Waar ik me bij de eerste heel druk maakte als hij iets (nog) niet deed of niet doorsliep etc, laat het los. Ieder kindje is anders. We merken nu ook aan Luc, nu wij zo relaxed zijn, dat hij ook veel relaxer is. Verder, is het ook goed om een paar uurtjes, een dag of meerdere dagen even geen mama te zijn. Je bent ook nog jezelf! En neem/plan daar echt even de tijd voor. Jij blij, zijn de kids ook blij! 

Lieve Marleen, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!