Mijn zwangerschap: 3e trimester / 28 weken tot deze laatste loodjes..

De blogpost over het tweede trimester (klik hier om hem meteen te lezen) typte ik op vakantie in Duitsland en eindigde bij 27 weken. In deze blog pakken we de draad vanaf daar op en deel ik met jullie mijn ervaringen en dingen die ik heb meegemaakt in mijn derde en laatste trimester van mijn zwangerschap.

Op dit moment ben ik 36 weken zwanger en ben dus echt aan de laatste loodjes bezig. Het kan zijn dat ik volgende week al mama ben maar het kan ook zomaar zijn dat we tot 41 weken moeten wachten. Zo bijzonder dat ‘Frummel’ zelf bepaald wanneer hij gaat komen.

Opnieuw een kinderwagen uitzoeken …

Een paar dagen na het typen van mijn blog over mijn tweede trimester, waarin ik ook vertelde dat wij onze kinderwagen hadden uitgezocht, kreeg ik een mailtje vanuit Baby Dump (waar wij onze kinderwagen hadden besteld) dat het bedrijf Mutsy failliet is verklaard. Dat betekende dus dat onze kinderwagen niet meer geleverd zou worden. ‘Shit, heel erg balen!’ en dus moesten wij de dag nadat we thuis waren gekomen van vakantie terug naar de winkel om een andere kinderwagen uit te zoeken.

Ik had hier TOTAAL geen zin in want voor mijn gevoel had ik mijn droomkinderwagen gevonden. Omdat we beide een beetje met een ‘humeurtje’ naar de winkel gingen hebben we besloten om beide één kinderwagen uit te zoeken en deze met elkaar te laten vergelijken. De beste keuze (praktisch, uiterlijk, etc) van deze twee die zou het worden.

Uiteindelijk hebben we opnieuw een prachtige kinderwagen gevonden, dit keer van het merk Nuna. We zijn gegaan voor de Demi Grow Ebony. Hij wordt rond 23 oktober geleverd dus ben erg benieuwd!

Nog meer baby-stuff!

In het derde trimester hebben we vooral veel baby-stuff aangeschaft, haha! Zo hebben we onze box gekocht waar ik echt onwijs blij mee ben, ik heb een hele mooie babygym gekregen van 4-Heroes Babygear en kwamen er nog heel veel leuke kleertjes in de commode voor onze kleine man.

22 weken prik tegen kinkhoest.

Op dinsdag 17 augustus, op precies 28 weken, haalde ik de 22 wekenprik tegen kinkhoest. Je kunt deze prik vanaf 22 weken halen tot ”aan de bevalling”. Let er wel op dat je maximaal 2 weken voor de bevalling deze prik laat zetten want anders heeft het kindje nog geen antistoffen gekregen en is de prik eigenlijk voor niets gezet.

De 22 wekenprik beschermt zowel mij als onze kleine man tegen kinkhoest. Dit is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. Meer informatie vanuit de Rijksoverheid lees je hier. Voor mij een kleine moeite en voor ons kleine mannetje weer een prikje minder als hij straks geboren is (en dat is al een hele grote motivatie!).

Groeiecho en checken placenta.

Bij 30 en 34 weken had ik nog een groeiecho en het checken van mijn placenta staan. Omdat mijn placenta in het begin van mijn zwangerschap lang te laag heeft gelegen, wilde ze dit goed in de gaten houden. Goed nieuws .. hij is ver genoeg omhoog getrokken om natuurlijk te kunnen bevallen. Heel fijn nieuws!

Deze echo’s waren extra en horen eigenlijk niet bij het standaard traject vanuit de verloskundige. Voor ons heeeele-maaaaaal geen probleem om nog even extra naar onze kleine man te kunnen kijken, heerlijk!

Mini-Babyshower!

Op 11 september hebben mijn vriendinnen Pam en Charissa mij onwijs verrast met een mini-babyshower. Ze kwamen ‘zwanger’ binnen met een grote watermeloen onder hun shirt. Zo leuk en heb hierom echt onwijs moeten lachen.

We hebben een heerlijke middag gehad waarin we fijn samen hebben geluncht, ik moest verschillende spelletjes spelen zoals geblinddoekt donut happen en een luier verschonen en hiermee kon ik mijn cadeautjes verdienen. Gelukkig is het me allemaal gelukt en kreeg ik onwijs lieve cadeautjes. Wat een fijn moment om hierop terug te kijken!

Bloedprikken in mijn derde trimester.

Op 22 september, in week 33, heb ik nog bloed laten prikken om mijn vitaminewaarden, foliumzuur, etc. te laten checken. Hieruit kwam naar boven dat ik een vitamine B12 tekort heb en dat ik hiervoor vitamine B12 injecties ga krijgen bij de huisarts.

Deze injecties hebben ze helaas niet op voorraad (omdat ik een aangepaste injectie nodig heb in verband met mijn zwangerschap) en deze zijn nu in bestelling. Ik heb al van alles gelezen over vitamine B12 tekort en mocht je dit niet behandelen dan kan dat echt wel een zware impact geven op je lichaam. Ik ben benieuwd of het nog lukt om mijn eerste injectie te krijgen tijdens mijn zwangerschap ..

Dag werk, Hallo verlof!

Op 23 september was het zover …. MIJN ZWANGERSCHAPSVERLOF! Waar ik er in het begin van mijn zwangerschap heel erg tegenop zag om mijn cliënten en taken los te laten, was ik de laatste werkdagen echt aan het aftellen. Heerlijk!

Ik heb op de eerste dag van mijn verlof meteen een zwangerschapsmassage ingepland en hiervan heerlijk genoten. Oh, wat is het fijn om even een moment voor jezelf te hebben en helemaal verwend te worden. Ik heb voor aankomende vrijdag opnieuw een massage ingepland. Nu kan het nog, haha!

Helaas ben ik in mijn eerste week van mijn verlof alleen maar ziek geweest. Ik denk dat het even een ontlading is geweest van mijn lichaam. Ik was flink verkouden, rillerig, keelpijn, hoesten en gewoon niet lekker. Gelukkig kon ik vanaf mijn tweede week verlof ECHT gaan genieten …

Veel pijntjes en weinig energie.

Ik merk echt dat mijn derde trimester in het teken staat van pijntjes en weinig energie. Ik heb veel bandenpijn doordat mijn bekken weker worden en zich voorbereiden op de bevalling. Mijn buik wordt zwaarder en dus moeten de spieren extra hard werken. Dit geeft veel krampen en ik lijkt soms wel een waggelende eend die voorbij schuifelt.

Ook is mijn energielevel om te janken.. Voordat ik met verlof ging dacht ik ‘oh straks heerlijk verlof en dan heb ik tijd om allerlei dingen te doen!’. Helaas denkt mijn lichaam daar anders over en staat mijn verlof nu vooral in het teken van een paar ’taakjes’ per dag en vooral heel rustig aan doen.

Ik merkte aan mezelf dat ik dit erg moeilijk vond om hieraan toe te geven maar merk nu aan mijn lichaam dat ik mezelf alleen voor de gek houd wanneer ik niet de rust pak die ik nodig heb. Ik slaap sinds een paar weken heel erg slecht en merk echt dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden is op de nachtvoedingen en het ritme van ons kindje. Omdat ik ’s nachts dus minder slaap, is het soms nodig om overdag even een middagdutje te pakken. Inmiddels kan ik eraan toegeven maar dit is echt wel even een proces geweest in mijn hoofd.

Babyshower 2.0!

‘Zullen we even een taartje gaan eten in de stad?’ ‘Het is vandaag namelijk 9 oktober en dus nog precies één maand tot de uitgerekende datum’. Dit is wat René voorstelde afgelopen zaterdag. Een heel erg leuk idee en samen zijn we naar de stad gereden.

Het was mega druk in de stad met parkeren en we konden dan ook geen plekje vinden. ‘Ik vind het ook prima om ergens anders heen te gaan hoor, ik hoef niet perse een taartje te eten in de stad’ maar René gaf aan al gereserveerd te hebben.

We stapte Corners Cake binnen (een tentje waar je echt de allerlekkerste taartjes kunt eten) en er stond inderdaad een reservering voor ons. We mochten naar de kelder lopen en toen ik de hoek om liep was daar opeens een ‘SUPRISE!’. Oh my god, allemaal lieve en leuke mensen die mij verrast hebben met een babyshower.

We hebben een heerlijke middag gehad. We kletsten, genoten van heerlijke lekkernijen op tafel, deden 30 seconds met allerlei zwangerschap- en baby gerelateerde woorden en ik werd verrast met leuke cadeautjes. Oh wat een fijne dag!

Zwangerschapsfotoshoot.

Iets dat ik nog heel graag wilde doen in het derde trimester was een zwangerschapsfotoshoot om een mooie herinnering te maken aan mijn baby-belly.

We vroegen opnieuw Michelle van Michelle Liefers Fotografie om voor ons deze foto’s te maken. Michelle maakte ook de foto’s in het begin van mijn zwangerschap voor de aankondiging op Instagram. We hebben van de week al een kleine sneakpeak mogen zien (de foto hieronder) en wauw .. zo mooi! Ik kan niet wachten tot we alle foto’s kunnen bekijken en zal deze zeker met jullie delen op Instagram.

Vluchttas inpakken & Bevalplan schrijven

Ik ben nu ruim 36 weken zwanger en heb eindelijk zo goed als kan mijn vluchttas ingepakt en mijn bevalplan geschreven. Ik zou heel graag thuis willen bevallen. Veilig in mijn eigen cocon, wellicht in een bevalbad, gordijnen dicht, kaarsjes aan en een rustig muziekje op de achtergrond. Zo zou mijn ideale bevalling eruit zien.

Ik ga mezelf hier niet teveel op vastpinnen want weet van verhalen dat elke bevalling anders verloopt dan van te voren gedacht en dus heb ik met mezelf (en met René) afgesproken dat ik zoveel mogelijk mee ga in de flow van dat moment. ‘We gaan het wel zien..’.

Wat staat er nog op de planning voordat onze kleine man zich aandient?

Aanstaande zaterdag, 16 oktober, staat er een zwangerschapsscan op het programma bij Gravida om een prachtig beeld te laten maken van mijn zwangere lichaam.

Ik heb dit van René gekregen voor mijn verjaardag en aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zo ver. Ik ben super benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

De laatste loodjes ..

Vanaf deze week heb ik elke week een controle bij de verloskundige. Ze meten dan mijn bloeddruk, controleren de ligging van ons kindje, zijn hartslag en checken hoe de indaling gaat.

Alle voorgaande controles werden deze punten allemaal goed beoordeeld, super fijn! Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de laatste weken van mijn zwangerschap maar heb hier het volste vertrouwen in.

De uitgerekende datum komt in zicht!

Ja, de uitgerekende datum komt echt in zicht. Ik ben op dinsdag 9 november uitgerekend en René en ik ‘gokken’ vaak naar wat de geboortedatum van onze zoon gaat worden.

Ik heb een voorgevoel dat hij iets eerder gaat komen namelijk op 7 november (geen idee waarom overigens, haha). René denkt dat onze kleine man zich enkele dagen later aandient op 12 november.

Het is afwachten .. we zullen gaan zien. Wat denken jullie? Op welke datum komt onze kleine man?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!