Recept: Mijn favoriete recept voor prei-quiche!

Gisteren deelde ik in mijn stories op mijn Instagram dat ik in de keuken stond om mijn favoriete prei-quiche te maken. Hierop kreeg ik meteen heel vaak de vraag of ik mijn recept met jullie wil delen. Het recept is super simpel en snel gemaakt. Zitten jullie er klaar voor? Let’s go!


Wat heb je nodig?

• 7 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
• 2 preien
• 250 gram magere spekreepjes
• 4 middelgrote eieren
• 250 ml crème fraîche
• Geraspte kaas
• Taartvorm (Ø 24 cm)


Hoe maak je de quiche?

• Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het deeg ontdooien. Vet de taartvorm in en kleed hem met de plakjes deeg. Duw de randen van het deeg goed aan zodat alles goed bedekt is en prik er kleine gaatjes in (dit mogen er best wel veel zijn).

• Was de prei goed zodat het zandvrij is en snijd de prei in ringen.

• Bak de spekreepjes in een pan zonder toegevoegde boter/olie in 4 tot 5 minuten goudbruin. Laat hierna de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.

• Bak de prei in het achtergebleven spekvet ongeveer 5 minuten (omscheppend) op hoog vuur.

• Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en meng er wat geraspte kaas doorheen. Voeg hier ook de spekjes, prei en wat peper doorheen. Schenk vervolgens het eimengsel in de taartvorm en verdeel het mengsel goed.

• De quiche kan de oven in. Je bakt hem gaar en goudbruin in ongeveer 45 minuten. Haal de quiche hierna uit de oven en laat hem nog 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Mocht je hem niet helemaal opkunnen? Geen enkel probleem want hij kan de volgende dag ook nog heeeeeerlijk als lunch zowel warm als koud. Ik neem hem, wanneer ik avonddienst heb, ook wel vaak mee naar mijn werk.

Hebben jullie al eens prei-quiche gemaakt?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!