Mijn ervaring met de wasbare luiers van Happy Bear Diapers (+ kortingscode!)

Wil jij €1000,- besparen? En zo’n 260 kilo aan afval per jaar minderen? Alleen dat al klinkt aantrekkelijk toch? In samenwerking met Happy Bear Diapers mocht ik hun wasbare luiers proberen en in deze blogpost deel ik mijn mening.

Wasbare luiers? Vertel me meer!

Jip is inmiddels bijna een half jaar oud en ik kan je vertellen er zijn al VEEEEEEL luiers doorheen gegaan, haha! Ik ontdekte eerst de herbruikbare zwemluiers van Happy Bear Diapers en was hier meteen heel enthousiast over dat ik ook heel erg benieuwd raakte naar de wasbare luiers. Wasbare luiers het woord zegt het al … je hoeft deze luiers niet weg te gooien nadat ze vol zijn maar je kunt ze uitwassen. Met de wasbare luiers bespaar je tot wel 1000 euro tijdens de gehele luierperiode, ze zijn beter voor het milieu en kinderen zijn gemiddeld één jaar eerder zindelijk.

Toen ik een stukje deelde over de wasbare luiers op Instagram kreeg ik meteen de vraag ‘Is het niet vies dan?’ Ik kan je zeggen .. helemaal niet! De poepjes worden opgevangen door de bamboe inlegvellen die tijdens het verschonen makkelijk kunnen worden weggegooid.

Ook een voordeel .. je kindje heeft minder kans op allergische reacties door de natuurlijke materialen. De luiers zijn gemaakt van onder andere katoen, bamboe en hennep en voelt heerlijk zacht voor de billetjes van Jip.

Pocketluier

Ik heb gekozen voor de pocketluier. De pocketluier is een luier met een waterdichte maar ademende buitenlaag die ervoor zorgt dat de billen van Jip langer droog blijven. Je maakt de luier ‘klaar’ door er een microvezel doekje en een bamboe booster in te stoppen (in het speciale ‘vakje‘) en een bamboe inlegvelletje. In het begin moest ik hier even aan wennen maar nu heb ik hier mijn draai in gevonden. Ik maak ze na het wassen gewoon weer meteen gebruiksklaar en leg ze zo in Jip’s commode.

Printjes! Love it!

Wie mij kent weet dat ik deze printjes geweldig vind! Ik heb zelf gekozen voor 6 verschillende wasbare luiers en kan vertellen dat ik een ultieme favoriet heb! Namelijk de Savanna; heerlijk printje en die kleur! Benieuwd naar meer printjes? Klink dan even verder in de foto hieronder.

Zou ik wasbare luiers aanraden?

Ja! Hoewel ik in het begin echt even moest wennen aan de luiers, ben ik nu erg enthousiast. Ik heb ze nog maar kort in gebruik en kan dus nog geen ervaring delen over het gebruik op langere termijn maar kreeg op Instagram van jullie veel positieve verhalen. Ik zal er een paar met jullie delen:

”Zo leuk! Wij gebruiken deze nu inmiddels al een aantal maanden bij Melle en zijn er heel blij mee!”

”Oooh je gaat het vast geweldig vinden. Hier een meisje al 2 jaar in wasbare luiers. In het begin even uitvogelen maar daarna zo fijn!”

”Ik ben groot fan van wasbare luiers ennn je hebt geen poepexplosies! Daarnaast is het ook beter voor je baby én is hij/zij waarschijnlijk eerder zindelijk!”

Omdat we nu midden in de Real Nappy Week zitten mag ik jullie ook blij maken met een kortingscode van 25% korting op wasbare luiers. Vul de code RNW22 in en de korting verrekent hij automatisch! Deze code is geldig t/m 1 mei 2022.


Deze blogpost is in samenwerking met Happy Bear Diapers maar geef hierin wel mijn persoonlijke mening over mijn ervaring met de wasbare luiers.

One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!