Leuke doe-tips voor tijdens de herfstvakantie

Het is herfst. En door corona zal de herfstvakantie 2020 anders dan ‘normaal’ zijn. Toch is het juist nu extra belangrijk om te ontspannen. Voor velen is het namelijk een veelbewogen jaar met een andere manier van naar school gaan, veel thuiswerken en andere onzekerheden. In deze blogpost geeft ik je enkele leuke tips om te ondernemen tijdens de herfstvakantie!

1. Maak een herfstwandeling

Geen drukte, geen haast, geen stress. Daar is de herfstvakantie toch ook stiekem voor bedoeld? Ga daarom lekker de natuur in, de beste manier om even lekker te ontspannen.

Zo bestaat bijvoorbeeld de Beleef Routes-app met hierop heel veel verschillende leuke wandelroutes. Echt een aanrader. Onderweg krijg je automatisch allerlei extra’s. Leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of geschiedenis, een kwis of een spelletje.

Extra voordeel: een lange (natte) wandeltocht moet natuurlijk afgesloten worden met een warme kop chocolademelk MET slagroom! Heerlijk!

2. Ga pannenkoeken bakken of eten in een pannenkoekenhuis

Thuis pannenkoeken bakken vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Gezellig, het hele huis ruikt lekker en het kan op elk moment van de dag (vind ik!)

Onlangs hebben René en ik gegeten in een pannenkoekenhuis en ik was vergeten HOE LEUK dat is! Lekker kneuterig van een heerlijke pannenkoek genieten. Helemaal iets dat bij de herfst past.

3. Hout in de vuurkorf branden en marshmellows roosteren

Hoe gezellig is het om te genieten van een knisperend vuurtje. Ik vind dit ook helemaal bij de herfst passen. Jas aan, warme kleding aan en kijken naar het vuur. Vuur heeft toch altijd iets magisch vind ik.

Warme kop thee in je handen, marshmellow aan een stokje en genieten! Dit zeker ik zeker op mijn planning voor deze herfstvakantie.

4. Lees een goed boek

Neem eindelijk eens lekker de tijd om je helemaal te verliezen in een goed boek en de tijd compleet te vergeten. Ik kreeg voor mijn verjaardag het boek ‘Gouden Bergen‘ van Doortje Smithuijsen en daar wil ik tijdens deze vakantie eens heerlijk de tijd nemen.

In Gouden Bergen volgt Doortje verschillende influencers in hun dagelijks leven en onderzoekt ze wat er schuilgaat achter de perfecte plaatjes op Instagram. Waar komt die behoefte aan likes en volgers vandaan? En wat zegt die behoefte over haar (en mijn) eigen generatie?

5. Herfstige baksels

Internet staat vol met herfstige baksels. Ik vind het zelf heerlijk om lekker in de keuken bezig te zijn en daarna met een grote kop thee of koffie te genieten van mijn eigen creaties (ook René wordt heeeeel erg blij als ik lekker in de keuken sta en daarna het hele huis lekker ruikt).

Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken en vind het mega leuk als jullie je herfst-baksels met mij delen op Instagram!

6. Ook leuk om te doen:

  • Organiseer een spelletjes-middag.
  • Begin een cursus Spaans (of een andere toffe taal) via Duolingo.
  • Ga een dag uitwaaien aan de Nederlandse kust.
  • ‘Spot’ de allermooiste paddenstoelen in het bos.
  • Ga lekker creatief aan de slag (er staat heel veel inspiratie op Pinterest).

Volgens mij heb je met dit lijstje weer genoeg leuke ideen om te ondernemen in je herfstvakantie. Zo zie je maar, zelfs in deze gekke Corona-tijd zijn er genoeg fijne dingen om te doen. Fijne herfstvakantie leukies!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!