Leuk om te doen: Zomerse KLERENZOOI in Zwolle

Vorig jaar schreef ik dit artikel over KLERENZOOI en kreeg ik mega veel leuke reacties op van jullie. Foto’s van jullie aankopen, berichtjes dat jullie helaas niet konden op die datum en berichtjes of het nog een keer ging plaatsvinden.

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik DOL op tweedehands kleding. Ik vind het heerlijk om te snuffelen tussen de rekken in de kringloop of op rommelmarkten. Ik kan er meeeeeega blij van worden als ik met een pareltje naar huis ga. Ben jij ook gek op tweedehandskleding en kan jouw dag niet meer stuk als je een tof item voor een leuke prijs hebt kunnen scoren? Kom dan deze zomer naar KLERENZOOI!

Een leuke outfit voor op het terras, een jurk voor die ene bruiloft of gewoon een toffe alledaagse blouse: je vindt het tijdens de ‘closet sale’ van KLERENZOOI. Met meer dan 50 kraampjes is het de perfecte activiteit voor een zomerse zondagmiddag. Samen met je beste vriend of vriendin, familie of met een grote groep vrienden. Na een bezoek aan de tweedehands kledingmarkt plof je neer op het terras van Blue Bayou onder het genot van een Bennies biertje. Of een kopje koffie met taart!

De tweedehands kledingmarkt vindt plaats op zondag 26 juni, 31 juli en 25 september. De eerste van dit jaar is zelfs al geweest! Je kunt deze zomer dus vaker struinen tussen allerlei preloved kledingstukken. Voor dames, heren maar ook voor kindjes. De prijzen zijn divers, het is maar net wat jij voor het item over hebt. Zo scoor je er een shirt voor maar een paar euro en betaal je misschien net wat meer voor die ene vintage parel.

De vintage kledingmarkt wordt georganiseerd door het Zwolse trio Iliana, Roos en Anne. Want waarom zou je nieuw kopen, als tweedehands net zo mooi kan zijn? Misschien zelfs nóg wel mooier. “Dit evenement heeft als doel om de kledingindustrie een stukje te verduurzamen. Het is namelijk een van de meest vervuilende industrieën van de wereld. Door gebruik te maken van alles wat al geproduceerd is kunnen we ons steentje bijdragen.” Na een eerste editie in 2019 op de Nieuwe Markt in Zwolle en een grote opkomst bij de Ijsselcentrale bij Bennies in 2021, hebben ze in 2022 de handen in elkaar geslagen met Blue Bayou en Bennies. Want tweedehands kleding shoppen of unieke locaties in Zwolle; wie wil dat nou niet?

Noteer deze data in je agenda
De KLERENZOOI closet sale vindt plaats op zondag 26 juni, 31 juli en 25 september van 11.00 uur tot 16.00 uur op het Rodetorenplein, naast Blue Bayou en Bennies. Toegang tot het evenement is gratis. Elke editie staan er verschillende verkopers waardoor geen enkele keer hetzelfde is. Wil je zelf graag verkopen? Voor de editie op 26 juni zijn alle plekken al vergeven, maar er is nog ruimte op de twee andere zondagen. Houdt de socials van KLERENZOOI in de gaten om op de hoogte te blijven.

Ga jij lekker rondneuzen? Ik zeker wel!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!