Leuk om te doen: Kinderboerderij ‘t Dijkweitje in Hattem

“Zullen we naar de kinderboerderij gaan?” vroegen onze neefjes. De zus van René woont in Hattem en onze neefjes zijn “kind aan huis” bij kinderboerderij ‘t Dijkweitje.

Floortje en de stoere Huub, de twee alpaca’s stonden ons al op te wachten en ook Riekie en Jannus, de twee varkentjes, waren van de partij.

Bij ‘t Dijkweitje vind je allerlei leuke dieren zoals schapen, geiten, ‘n pony, cavia’s, konijnen en kippen. Jip keek z’n ogen uit.

Bij de meeste dieren mag je de wei in en kan je de beestjes voorzichtig aaien. Kleine disclaimer; je bent zelf natuurlijk verantwoordelijk voor jezelf en je kind(eren).

Zo zijn wij de wei ingegaan met de schapen en de lama’s. Zo leuk om te zien dat Jip deze dieren zo interessant vond. Ook ons neefje, die één jaar ouder is dan Jip, wilde heeeeeel veel knuffelen met alle schapen.. helaas dachten de schapen daar anders over, haha!

Even wat korte praktische informatie: ‘t Dijkweitje is elke dag geopend. Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis.

Mega leuk om met kinderen te bezoeken en wij gaan zeker nog een keer terug met Jip.

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!