Leuk om te doen: IJsbeeldenfestival in Zwolle

Op Rene’s verjaardag waren Jip en ik helaas beide ziek en daarom organiseerde ik een verrassingsdag voor hem. Hij mocht steeds blind uit twee kaartjes trekken en daarop stond wat we zouden gaan doen. Onwijs leuk om hem op deze manier te verrassen en toch nog een fijne verjaardag te kunnen geven.

Eén van de kaartjes die hij trok bracht ons naar het IJsbeeldenfestival. Het ijsbeeldenfestival in Zwolle is echt een uniek uitje. Het ‘festival’ is bij de IJsselhallen in een grote hal vol prachtig bewerkt ijs, met beelden en sculpturen die tot in de kleinste details zijn afgewerkt.

Super tof om te wandelen tussen dieren van ijs, prachtige ijsbloemen en zelfs de Mona Lisa ‘hing’ er. De ijskunstenaars hebben gebruik gemaakt van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Bizar!

Het ijsfestival is een perfect uitje voor families, wij waren met Jip maar we zagen ook heel veel andere kindjes rondlopen. Tip: kleed jezelf en je kind(eren) wel goed aan want het is KOUD (!!) in de hal, haha! In de vrieshal is er continue temperatuur tussen de -8 tot -10 graden Celsius. Extra leuk, Jip was nog net te klein, maar er was zelfs een ijsglijbaan voor kinderen. Hoe tof!

Ben je fan van de winter? Of gewoon mega benieuwd? Ik kan het zeker aanraden om een bezoekje te brengen en je te laten verrassen door al het moois! Het ijsbeeldenfestival is nog te bezoeken tot en met 5 maart 2023.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!