Leuk om te doen: de bosbergtoren in Appelscha

Bosbergtoren in Appelscha

Een leuke tip om te doen wanneer je in de buurt van Appelscha bent is het bezoeken van de Bosbergtoren. Deze uitkijktoren is maar liefst 33 meter hoog en staat op het hoogste punt van het Friese vasteland op een 20 meter hoge stuifduin (De Bosberg Appelscha). Vanaf dit punt kan je bij goed weer de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken vanaf grote hoogte. Ook heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving.

Op de hoogste etage zijn de uitstekende looppaden van glas en kijk je dus letterlijk 33 meter naar beneden. Toen ik erop stond, voelde ik mijn benen wel even wankel worden… SPANNEND!

DE LEGENDE VAN DE OERBOOM

Op de plek waar de Bosbergtoren staat, leeft ook een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud. Wat jarenlang een veel verteld volksverhaal was, bleek na recent onderzoek echt waar te zijn. De drie hoofdtakken van deze kolossale boom zijn zichtbaar naast de toren. De rest van de boom is onzichtbaar, verdwenen onder de stuifduin. René ontdekte dat de boom zelfs van binnen helemaal hol is en dat je er op verschillende plekken doorheen kunt kijken.

Kosten?

De toegangstickets kosten € 2,- per stuk en zijn per pin te betalen. Kinderen onder de 4 jaar kunnen gratis mee naar binnen.

Een toffe hotspot om zeker een keer te bezoeken.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!