Leuk om te doen: Dagje Trier, Duitsland

René en ik zijn heerlijk aan het genieten van een weekje in Zuid-Duitsland en daar hoort natuurlijk een bezoek aan de stad Trier bij. Trier is de oudste stad van Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Een populaire plaats die veel bezocht wordt door toeristen. Wanneer je in de Eifel bent mag een bezoek aan de oudste stad van Duitsland eigenlijk niet ontbreken.

Er zijn vele bezienswaardigheden waarvan veel stammen uit de Romeinse tijd. Een aantal staat ook op de werelderfgoedlijst van de de UNESCO.


De Porta Nigra

Voorafgaand aan ons bezoek aan Trier vroeg ik jullie op Instagram welke hotspots in Trier wij zeker moesten bekijken .. het nummer één antwoord was: ‘De Porta Nigra’ ofwel de ‘Zwarte poort’.

De Porta Nigra is een oude Romeinse stadspoort die dateert uit het jaar 180 na Christus en is één van de bestbewaarde oude Romeinse stadspoorten ten noorden van de Alphen. Klik hier voor alle informatie over de Porta Nigra.


De Hauptmarkt

Bij een bezoekje aan Trier moet je natuurlijk ook een rondje lopen over de Hauptmarkt ofwel de Grote Markt. De markt is eigenlijk het bruisende centrum van Trier. Je hebt hier winkeltjes, eettentjes, terrasjes en een prachtig uitzicht op alle mooie geveltjes. René en ik hebben hier even een hapje gegeten en ik moet eerlijk toegeven .. je kan hier heerlijk mensen kijken! (en wat heb je veel verschillende mensen).

De markt heeft allerlei zijstraatjes met allerlei leuke winkeltjes, eettentjes en boetiekjes. Ook is er een groot overdekt winkelcentrum waar je ook prima kan vertoeven bij minder goed weer.


De Kornmarkt

Momenteel ben ik 27 weken zwanger en door een stad slenteren kost heel veel energie. René en ik hebben dus even zitten rusten op de trapjes op de Kornmarkt. De Kornmarkt is een gezellig pleintje op 5 minuten van de Hauptmarkt met ook hier allerlei terrasjes en eettentjes.

Aan het plein zitten kleine waterfonteintjes en René en ik hebben heerlijk zitten kijken naar de kindjes die vol enthousiasme met het water aan het spelen waren. Ik snap nu meteen waarom ouders vaak een extra setje kleding meenemen voor hun kleine koter, haha.


Koffie!

Na een wandeling is het natuurlijk tijd voor een lekkere kop koffie. Wij kozen ervoor om even plaats te nemen bij Coffee Fellows ( Simeonstraße 19). Lekker ongedwongen, goede koffie en de taartjes (die we toch maar niet hebben genomen) zagen er ook heerlijk uit.

Ik ging voor een heerlijke Frappuccino Caramel; zeker een aanrader. Op het terrasje heb je een heerlijk uitzicht over het winkelend publiek van de Simeonstraße.


Andere bezienswaardigheden

Door het energielevel tijdens mijn zwangerschap (en mijn lichamelijke gesteldheid) konden wij helaas niet elke hotspot aandoen maar ik kreeg van jullie nog veel meer tips die ik hieronder zal opsommen. Wellicht komen jullie hier wel aan toe en in dat geval ontvang ik graag een foto zodat ik toch een beetje mee kan genieten, haha.

• Het Amfitheater
• De Barbarathermen
• De Römerbrücke
• De Basilica van Constantijn
• De Dom van Trier


Parkeren in Trier

Er zijn in de stad verschillende parkeergarages. Wij hebben gekozen voor de parkeergarage aan de Simeonstraße (adres: Simeonstraße 53, 54290 Trier). Deze parkeergarage is dichtbij het centrum en je betaald niet je gehele portemonnee leeg voor één uurtje parkeren. Parkeerkosten bedragen €1.80 per uur.

Ik vind Trier een heerlijke stad voor een dag of zelf een stedentripje. Mocht je nog tips willen over een bezoek aan Trier, stuur me dan zeker een berichtje (DM via Instagram is sneller).


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!