DIY: Last minute Moederdag-cadeautje

Oeps! Opeens bedenk je het je .. overmorgen is het Moederdag! Door alle Corona-hectiek helemaal vergeten om een cadeautje te kopen?! Geen probleem want vandaag deel ik een last-minute (en heeeeel easy) do it yourself projectje met jullie. 3,2,1 .. go!

Bloemen zijn altijd al een populair cadeau geweest op Moederdag en nu zijn vooral droogbloemen helemaal hip. Gisteren deelde ik op mijn Instagram een foto van mijn DIY droogbloemen-standaard en kreeg meteen heel veel positieve reacties. Deze ga ik daarom ook vandaag met jullie delen.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

Mooi stukje hout voor de houder.
Boormachine.
Boortje (kijk hierbij even naar de grootte van de stengels van je droogbloemen; ik koos voor een boortje van 4 mm).
Droogbloemen 5 stuks.
Meetlint.
Potlood.
Eventueel plakband.

En dan?

Meet je stukje hout af en bepaal om de hoeveel centimeter je een droogbloem wilt hebben. Zet op deze punten een stip om de juiste afstand te onthouden. Ik zelf ging voor een stukje hout van 15 centimeter lang en plaatste de stipjes dus op 2,5 centimeter.

Boor met de boormachine de gaatjes zoals je hebt afgetekend. Ik heb gekozen om ongeveer een gaatje te maken van 2 centimeter diep zodat de droogbloemen goed stevig staan. Tip: het is handig om het stukje hout even door iemand vast te laten houden of hem klem tussen iets te zetten zodat hij tijdens het boren niet omvalt of mee gaat draaien. Eventueel, mochten er wat scherpe randjes ontstaan, kan je je standaard wat bijschuren zodat je je moeder geen splinters bezorgd op Moederdag, haha!

Wat eventueel ook nog zou kunnen is het stukje hout een vrolijk kleurtje geven in de meest favoriete kleur van je moeder. Ik hou zelf van de ‘natural look’ maar houdt je moeder echt van kleur dan is dit een leuke tip.

Bepaal de volgorde van de droogbloemen en knip ze, indien nodig, op de juiste hoogte af. Ik vind het een heel leuk en speels effect geven wanneer de hoogtes van de bloemen iets van elkaar verschillen. Bekijk even wat bij jouw droogbloemen het mooiste effect geeft..

Is er een stengel van een droogbloem toch iets te dun waardoor hij een beetje gaat hangen? Geen probleem! Met een stukje plakband is dit zo opgelost.

Voilà, klaar is Kees! Ready om je moeder te gaan verrassen met dit mega leuke zelfgemaakte cadeautje!

Wil je nog meer inspiratie?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!