Kringlooptip: LUA in Meppel


Kringloop Lua
Paradijsweg 6a, 7942 HB Meppel

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur


Who! Toen ik hier binnenstapte was ik in shock! Deze kringloop is gigantisch! Je zult denken .. geweldig .. maar vond ik dat wel? Ik vertel het je vandaag in dit artikel.

Zoals ik al vaker heb geschreven ben ik dol op het ontdekken van nieuwe kringlopen. Elke kringloop heeft toch weer een ander soort indeling en een ander soort mensen die spullen aanleveren. Zo kan het zijn dat ik de ene kringloop erg leuk vind en dat ik bij een andere kringloop eigenlijk nooit kan slagen. Het binnenstappen van een nieuwe en onbekende kringloop geeft dus altijd een kriebel in mijn buik van enthousiasme.

Kringloop LUA is groot (lees: heel groot!). Een grote hoge ruimte van ruim 3500 M2 en vol met spullen. Van kleding tot kasten en van boeken tot banken.

Ik moest heel eerlijk gezegd even aan de grootte van de kringloop wennen en raakte lichtelijk ‘in paniek’. Hoe kon ik al deze spullen goed bekijken? En als ik nu net een plek zou overslaan en er zou een geweldige kringloopschat liggen? Uiteindelijk ben ik maar gewoon zonder plan gaan lopen, haha.

Al vrij snel kwam ik wel in een soort van flow en ontdekte ik mega leuke spulletjes dat me vertrouwen gaf. Eerst langs het kleingoed en hier vond ik twee leuke olieschenkkannetjes voor 50 cent per stuk. Ook vond ik nog een oude voorraadpot die ik mocht meenemen voor 1 euro en een schenen schaal in de vorm van een vis ter decoratie in de keuken. Ook die mocht ik meenemen voor 1 euro.

Een nadeel vond ik dat het redelijk donker in deze kringloop was. Ik zie dit wel vaker bij kringlopen dat ze slechte verlichting hebben. Ik vind het dan altijd een stuk moeilijker om makkelijk te scannen of ik leuke dingen zie. Geen grote ramp maar voor mij wel een klein minpuntje.

Ze hebben van alles veel. Veel boeken, veel kleingoed, veel stoelen en banken en veel lampen. Het duurde dus even voordat ik alle lampen had bekeken. Uiteindelijk viel mijn oog op een mooie goudkleurige ‘lampenstandaard’ die ik mee naar huis nam voor maar 5 euro. René moet eventjes wennen maar ik ben al meteen verliefd. Nu nog even een mooi plekje vinden in huis waar hij kan gaan shinen.

De laatste afdeling waar ik heb rondgesnuffeld was de kledingafdeling en ook hier was veel. Veel dameskleding, kinderkleding en accessoires. Er was zelf carnavalskleding, haha! Ik paste een aantal dingen maar het was het allemaal net niet en dus niet ik het hangen voor iemand die er wel 100 procent blij van zou worden.

Ik denk dat ik nog wel een keer terug ga naar kringloop LUA en ik weet nu met welke instelling ik deze kringloop binnen moet stappen (dat scheelt denk ik al een hele hoop..). Ik ken leukere en fijnere kringlopen maar mocht je in de buurt van Meppel zijn en tijd over hebben, dan is het zeker de moeite waard om eens even lekker rond te snuffelen.


WonenWonen

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!