Kringlooptip: De Kring in Meppel


Kringloop de Kring
Industrieweg 1a – 7944 HT Meppel
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur


Nu de wereld weer langzaam opstart na de Corona-crisis gaan ook geleidelijk de kringlopen weer open en ik ben me hier een partij blij mee. Super fijn dat ik weer lekker kan snuffelen en op zoek kan gaan naar de allermooiste kringloopschatten.

Ik vind het heerlijk om nieuwe kringlopen te ontdekken en vandaag deel ik er een met jullie. Ik bezocht Kringloopwinkel “De kring” in Meppel en deel mijn ervaring in dit artikel.

Wat mij bij het binnengaan meteen op viel was dat het een overzichtelijke ruimte is waar alles goed gesorteerd staat. De boeken bij de boeken, lampen bij de lampen en een apart stuk voor kleding en schoenen.

Aan het begin van de de winkel loop je eerst langs het kleingoed en hier vond ik al meteen wat leuke dingen. De prijzen waren ook goed geprijsd wat ik een groot pluspunt vind omdat ik de laatste tijd merk dat kringloopwinkels de prijzen nogal eens opvoeren. Ik zag bijvoorbeeld een leuke mok van Zusss voor maar 50 cent die nu nog te koop is in de winkels voor €9,95. Van de kleingoed afdeling nam ik zelf een leuke tandenborstelbeker mee voor maar 30 cent waar ik een leuke en meeeega simpele DIY mee heb gemaakt (klik hier om naar de DIY te gaan).

Wat ik ook echt verrassend leuk vond bij deze kringloop was de kleding en accessoires-afdeling en dan vooral de prijzen. Een shirtje kost tussen de €0,95 en €3,00 wat ik echt een prima prijs vind. Ook zag ik verschillende blazers voor maar €3,00. Ik kocht uiteindelijk twee kledingstukken. Een witte top van H&M voor €0,95 en een witte blouse met zwarte stippen van ZARA voor maar €2,95. Helemaal blij mee!

Ik snuffelde lekker rond en ben denk ik ongeveer in 30 a 40 minuten de winkel rondgegaan. Ik vind het fijn om rustig de tijd te kunnen nemen om alles even te bekijken en ‘door mijn handen te laten gaan’. Opeens viel mijn oog op een prachtige spiegel van donker hout. Nu ben ik zelf geen fan van donkere houtsoorten maar ik vond het model van de spiegel meteen heel erg mooi. Voor €3,50 mocht ik de spiegel meenemen wat TOTAAL geen geld is. Ik heb besloten om hem goud te verven en de eerste laag zit erop. Ik laat jullie binnenkort het eindresultaat zien op mijn Instagram.

Ik vind deze kringloop zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen en ga zelf ook nog een keer terug. Waardevolle toevoeging: ze hanteren de corona-maatregelen erg goed. Zo staat er bijvoorbeeld handdesinfectie bij de ingang, worden de mandjes door een medewerker schoongemaakt en is er een limiet op het aantal mensen dat tegelijkertijd in de kringloop mag zijn. Dit gaf mij een heel fijn gevoel.


Design en lifestyleDesign en lifestyle

3 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Aad van den Boogaart schreef:

  Hallo,
  Jullie zouden vanmiddag langs komen om wat spullen op te halen op de Leonard Springerlaan 73 in Meppel. Willen jullie doorlopen naar de 2de etage nr 73, DE BEL IS STUK, dus ik hoor hem niet als er beneden gebeld wordt.
  Vrg Aad

  1. Favoriete Plekje schreef:

   Hallo Aad, je hebt nu geregeerd op mijn blog over deze kringloop. Dit is niet de website van de kringloop zelf. Misschien moet je even bellen om te vragen of ze langs kunnen komen. Succes ermee! Groetjes Anne

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!