‘In het zonnetje’ – Michaela van @Livingbykela

Het is weer tijd voor ‘In het zonnetje’. Twee keer in de maand een interview met een inspirerende instagrammer / blogger. Mensen die ik onwijs leuk vind om te volgen en die met hun foto’s, teksten en/of story’s een lach op mijn gezicht toveren. Van beginnende instagrammers en bloggers tot aan diegene die er hun werk van hebben kunnen maken. Wat inspireert hen en wat is hun stiekeme guilty pleasure?

Deze keer het verhaal van Michaela van @Livingbykela.


Even kort voorstellen, wie ben je?

Hoi, ik ben Michaela, 32 jaar en woon samen met mijn man, Wouter, in Amersfoort. Amersfoort is voor ons beide nieuw, Wouter is opgegroeid in en rondom Utrecht en ikzelf ben eigenlijk heel internationaal opgegroeid. Ik ben half Nederlands, half Frans en geboren in Londen. Grotendeels in Nederland gewoond, maar ook een tijdje in Barcelona, Cannes, Southampton en New York, dit was voor mijn studie en/of werk. Ik ben ooit begonnen met een art & design studie, maar later overgestapt naar marketing. Na mijn studie heb ik een aantal jaren in recruitment en ook marketing gewerkt en onlangs heb ik besloten om toch iets te gaan doen met interieur. Wat precies? Dat ben ik nog aan het uitwerken, #staytuned.   


Sinds wanneer heb je een Instagramaccount en waarom ben je hiermee begonnen? 

Naast mijn persoonlijke instagram account ben ik eind vorige jaar een interieur account begonnen. Het leek mij super leuk om het proces van alles ontwerpen en stylen van ons nieuwbouw huis te delen met volgers die daar inspiratie uit konden halen. Uiteindelijk is het zoveel meer geworden en geniet ik dagelijks van inspiratie opdoen van anderen, de leuke gesprekken en interacties, en ben ik eigenlijk niet meer actief op mijn persoonlijke account. 


Wat is je favoriete post van het afgelopen jaar?

De foto van mij dat ik in onze nieuwe douche sta. Dat was het moment dat ik voor het eerst onze badkamer te zien kreeg. 


Wat is je ultieme guilty pleasure? 

Uhmm…foute series kijken zoals Selling Sunset en Love is Blind, en urenlang online rondneuzen naar vintage designer interieur items, zoals de lectuurbak van Kartell die hoog op mijn wenslijst staat.


Wat is je levensmotto? 

Ik ben echt een dromer, vooral over mijn (onze) toekomst: “never let it be said that to dream is a waste of one’s time, for dreams are our realities in waiting. In dreams, we plant the seeds of our future.” 


Wie inspireert jou het meest online? En waarom?

Ik krijg veel inspiratie vanuit het buitenland, door accounts zoals @eyeswoon, die nu ook het boek Live Beautiful heeft uitgebracht, echt een aanrader voor de interieur liefhebbers. Daarnaast ben ik echt in love met het account van @theobert_pot vanwege zijn kleurgebruik en hoe hij verschillende patronen, materials en texturen combineert, en @landlevenjudith door haar prachtig huis en omgeving.

Dankjewel Michaela voor je mooie antwoorden! Ken je Michaela nog niet? Neem dan zeker even een kijkje op haar Instagram.

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar info@favoriete-plekje.nl


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!