‘In het zonnetje’ – Carlien van @Gezienbijtantelien

Het is weer tijd voor ‘In het zonnetje’. Twee keer in de maand een interview met een inspirerende instagrammer / blogger. Mensen die ik onwijs leuk vind om te volgen en die met hun foto’s, teksten en/of story’s een lach op mijn gezicht toveren. Van beginnende instagrammers en bloggers tot aan diegene die er hun werk van hebben kunnen maken. Wat inspireert hen en wat is hun stiekeme guilty pleasure?

Deze keer het verhaal van Carlien van @Gezienbijtantelien.


Even kort voorstellen, wie ben je?

Ik ben Carlien Jansen, 27 jaar en woon samen met mijn Spaanse hond in Zwolle. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige, maar doordat ik drie jaar geleden hersenletsel opliep niet meer in staat om dit waardevolle beroep uit te voeren. Ik ben gek op dingen maken, van ontbijttaarten tot pokebowls, van een plantenhanger tot kraamcadeautjes en van wasmiddel tot deodorant, echt van alles dus! Daarnaast hou ik van rondstruinen in de kringloopwinkel, wandelen in de natuur en theeleuten met vriendinnen.Sinds wanneer heb je een Instagramaccount en waarom ben je hiermee begonnen? 

Mijn instagram account gezien bij tante Lien bestaat nog maar drie maanden. In eerste instantie om te delen wat mij zoal dagelijks bezighoudt. Het is een no nonsens lifestyle vibe met veel DIY’s, recepten, lifehacks en soms iets persoonlijks. Ik zou het extra tof vinden als ik met mijn tips en openhartigheid anderen -op wat voor manier dan ook- zou kunnen inspireren.


Wat is je favoriete post van het afgelopen jaar?

Poeh dat vind ik een lastige vraag! De posts die gaan over mijn persoonlijke ervaring met leven met niet aangeboren hersenletsel vind ik vaak spannend om te delen, maar ik krijg er een goed gevoel van als er positief op gereageerd wordt. Ik heb de neiging om voor de buitenwereld te doen alsof er niks met mij aan de hand is en alles altijd goed gaat,  door mijn verhaal te delen leer ik om eerlijk en open hierover te zijn, in good and bad days. Dit is voor mijzelf goed, maar ik hoop vooral ook dat anderen hier iets kunnen uithalen.


Wat is je ultieme guilty pleasure? 

PINDAKAAS! Ik eet werkelijk overal pindakaas op en bij. Vooral 100% pindakaas die blijft zo lekker plakken tussen je tanden. Tegenwoordig zijn er ook pindakazen in allerlei smaakjes zoals met koffie, caramel zeezout of witte chocolade, dat moet ik echt niet in huis halen want dat is echt binnen no time op.


Wat is je levensmotto? 

Hakuna Matata uit mijn lievelingsd Disney film the Lion King. It means no worries, for the rest of your day, its s problem free, philosophy. Het betekent voor mij om altijd overal het beste uit te halen. Ik ben een ras optimist; in veel situaties denk ik, het kan altijd erger, of zie ik de goede kant van iets. Ik denk dat je met een positieve instelling heel ver in het leven kunt komen. Ik heb er zelfs een tatoeage van op mijn been.


Wie inspireert jou het meest online? En waarom?

Van mijn ontbijtjes maak ik graag een feestje, ik neem er uitgebreid de tijd voor om de dag goed te beginnen. Oh my pie is echt de ontbijttaart koningin, dus als ik inspiratie nodig heb scrol ik altijd even haar account door. Daarnaast maakt ze ook nog hele mooie foodphotos, daar zou ik zelf echt nog beter in willen worden.  Tip: Niet met een lege maag haar Instagram bezoeken want je wil alles!


Dankjewel Carlien voor je mooie antwoorden! Ken je Carlien nog niet? Neem dan zeker even een kijkje op haar Instagram.

Dit was ‘In het Zonnetje’ alweer voor deze week en lieve Carlien heel erg bedankt dat je dit met ons hebt willen delen. Wil jij ook graag meedoen met ‘In het Zonnetje’ op mijn website? Stuur dan een berichtje.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!