In de spotlight: Navalon & Danté

Ik ben Stéphanie, 36 lentes jong =) en ik ontwerp sieraden met hart en ziel sieraden van èchte natuurlijke materialen! Ben verslaafd aan sweaters, tattoos, diadeems en sneakers. Trotse mama van Stace, mijn zoontje van anderhalf en Leah (een Chow Chow van 11 jaar). Ik ben nu 6 jaar samen met de liefde van mijn leven Diego. Ik woon in Weert (grens Limburg / Brabant), maar voel me ook heel erg thuis op de Balearen (Ibiza en Mallorca). Ik heb een redelijk bourgondische instelling en ga erg goed op Nederlandse televisie series. Guilty pleasures zijn o.a. de Thom Kha Kai soep van de Appie, speciaal biertjes en Toffifee. Ik ben onwijs ongeduldig en kan een beetje impulsief zijn 😬. Mijn favoriete kledingmerken zijn o.a. Ganni, Essentiel Antwerp en Joyas Vida. 

Een van mijn favoriete quotes is uit de tekst van het nummer ‘Lef’, van Karin Bloemen: 
‘Iedere dag heb je opnieuw de keus,
Ren je door of gooi je rigoureus,
Je bestaan overhoop tegen de onzin, het gejaag en het gedoe,
Heb je het lef, dan is het nooit te laat,
Te beseffen dat het zo niet gaat,
Rijk niet naar de hemel maar haal hem naar je toe.’

Zolang als ik me kan herinneren voel ik de drang en het verlangen om creatief bezig te zijn. Vroeger al klom ik achter de naaimachine van mijn moeder, en maakte dan kleding voor mezelf. Niet veel later (rond mijn 16e schat ik zo) nam ik een paar keer per maand de trein naar Amsterdam om naar Beadies in de 9 straatjes te gaan en zat daar dan makkelijk de hele middag te klooien met kralen. 

Op mijn 21e startte ik met mijn bedrijfje PIECE OF ME, waar ik toen luxueuze handbewerkte sjaals ontwierp, maakte en verkocht. Ik vond het super leuk om deel te nemen aan markten en contact met mensen te hebben. En ook het custom designen van sjaals vond ik leuk om te doen. Dat was toen wel meer een hobby, en ik had nog nul verstand van ondernemen dus ik hield er niet genoeg aan over om er mijn inkomen van te maken maar ik werd er wel gelukkig van. 

Ik werkte destijds ook als marketeer; op mijn 21e na mijn HBO communicatie ooit begonnen bij een gemeente, toen doorgestroomd naar de logistieke sector en tot slot de marketing voor een bedrijf in de voedingssuppletie gedaan. Ik raakte op mijn 34e in verwachting van mijn zoontje en ging met ‘verlof’. Mezelf helemaal voorgenomen om lekker veel rust te nemen… Totaal niets van terecht gekomen haha. Het zal wel aan de hormonen hebben gelegen maar ik had een ontzettende drang om te creëren. 

Ik begon met het maken van bandana sieraden, en wat eigenlijk wederom als hobby begon liep uit tot een inmiddels fulltime job. Ik zat, met mijn 40 weken in verwachting (Stace kwam een aantal weken te laat) in de hitte met mijn moeder bestellingen te maken – ik werd steeds vaker door zowel winkels als particulieren benaderd voor bestellingen – en tikte makkelijk de 60 uur per week aan. Ik vond er, hoe raar het misschien ook klinkt ook mijn ontspanning in. 

Al snel merkte ik dat ik de keuze moest maken – of ik blijf gezellig knutselen, of ik moet keuzes maken en er echt voor gaan. Dat laatste werd het. Eind 2021 beviel ik van mijn zoontje (met een keizersnede) en de maanden erna waren nogal hectisch (Stace – zo heet hij – werd een aantal keer flink ziek en ik zelf ook. Dus we hebben regelmatig dagen in het ziekenhuis doorgebracht). Navalon kwam dan ook eventjes op een lager pitje te staan. Toen alles weer een beetje ‘rustig’ was halverwege 2022 heb ik weer meer energie in het bedrijf kunnen steken en was het voor mij heel duidelijk; ik wilde door met Navalon!

Nu is het de grootste uitdaging om het moederschap en ondernemerschap te combineren. Ik dacht voorheen wel eens als ik een ondernemer hoorde praten: ‘ondernemen kun je niet part-time’, en dacht ‘moet jij eens kijken’. Maar daar ben ik van terug gekomen. Juist omdat ik mijn passie heb als werk, voelt het nooit als werken. Met de valkuil dat je altijd aan het werk bent. Ik probeer nu vol gas te geven op de dagen dat Stace naar de opvang is en er ook echt te ZIJN als hij thuis is. Maar het voelt wel eens als jongleren met al die ballen in de lucht houden. Mijn grootste valkuil is ook mijn drive; ik heb grootse dromen en zal er alles aan doen om deze te realiseren. Om daar te komen, moet Navalon een professionaliseringsslag ondergaan en daar ben ik nu druk mee bezig. Een van de veranderingen is de komst van een robuuste website (sinds vorige maand live); de realisatie van mijn atelier en de samenwerking met mijn agency @Brands4Fashion. Zij voeren nu de sales voor mij, wat mij weer ruimte geeft om andere werkzaamheden op te pakken. Momenteel ben ik aan het kijken of ik mijn team kan uitbreiden; maar daar komt veel bij kijken. 

Wat is jouw persoonlijke favoriete product?

Al snel nadat ik met de bandana sieraden aan de slag ging, merkte ik dat ik eigenlijk veel liever met edelstenen en mineralen aan de gang wilde. Daar ben ik toen gewoon mee begonnen en het experimenteren startte. Ik vond alleen dat er heel veel aanbieders waren van ‘hetzelfde’. Ik noem dit specifiek aanbieders want ik vind concurrentie en naar woord en ik geloof er in dat er ‘genoeg is voor iedereen’. Mijn klanten weten mij steeds beter te vinden en ik hou van samenwerkingen met collega’s, ook uit dezelfde branche want ik geloof dat je elkaar kunt versterken. Zo komt er een hele leuke samenwerking aan met Dingeltje Klatergoud en Madame Klei Graag

Maar, terug naar de vraag; ik kwam op den duur de kenmerkende wishbox bedel tegen en mijn hart maakte een sprongetje. Ik ben daar toen echt mijn brand omheen gaan bouwen en kers op de taart was natuurlijk het ontwerp van mijn eigen wishbox bedel afgelopen najaar. Daar ben ik wel echt trots op. De bedel is robuust, van super kwaliteit, verkleurt niet. Valt op, is vrouwelijk, heeft een Oosters tintje en de gedachte erachter spreekt me onwijs aan – ik gebruik de bedel om dagelijks mee te affirmeren.

Wat maakt je trots?

Klinkt cliché maar vooral wie ik vandaag de dag ben. Als ik kijk van waar ik ben gekomen, en hoe ik nu in het leven sta maakt me dat echt trots. Ik heb als kind de nodige uitdagingen gekend, maar heb hier gaanderweg mee leren omgaan. Sinds mijn 21e ben ik mij spriritueel meer gaan ontwikkelen en zo’n 8 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in het bewustzijn. Toen is er voor mij echt een wereld open gegaan en ben ik anders in het leven komen te staan. We worden als kind allemaal gekleurd door ervaringen, gebeurtenissen en doorgegeven patronen vanuit onze (voor)ouders. Daar ruimte en aandacht aan geven heeft me doen groeien. Ik heb geleerd verantwoordelijkheid voor mijn eigen geluk en mijzelf op de eerste plaats te zetten. 

Ik ben ook super trots op mijn bedrijf. Ik vind het heerlijk om positieve klantreacties te lezen. Zo kreeg ik laatst van een klant terug dat ze echt de bezieling in mijn sieraden voelde. Dat maakt me dankbaar, want ik probeer oprecht ieder sieraad met aandacht en liefde te ontwerpen. Ook krijg ik vaker specifieke opdrachten om edelsteen kettingen met bepaalde stenen te ontwerpen. Laatst bijvoorbeeld voor iemand die ik goed ken, met een nare ziekte. De ‘opdrachtgever’ wilde een sieraad dat voor de zware periode die diegene doorgaat staat, maar dat tegelijkertijd ook voor moed, hoop en geloof stond. Ik koos toen voor 2 edelstenen die bijdragen aan het herstelproces, met een afneembare bedel die na het ziekteproces geen functie meer heeft. Toen ik het sieraad aan de opdrachtgever presenteerde was deze ontroerd. En dat raakt mij dan ook weer heel erg. 

Ik heb mijn nieuwe website ook zo ontworpen; bezoekers kunnen nu op collectie zoeken; maar ook op soort materiaal als bijvoorbeeld edelsteen; werking (klacht – bijv. hoofdpijn, of oplossing – zoals spirituele groei) en sterrenbeeld. Sieraden met diepgang, een betekenis. Ik denk dat daar steen meer aandacht voor komt. 

Daarnaast hoor steeds vaker dat mensen mijn stijl echt tof vinden. Eigenzinnig, eclectisch, vrouwelijk met een stoere twist. Eigenlijk strookt dat precies met de kernwaarden van Navalon. Ik BEN mijn merk, en dat maakt me trots! 

Liefs Stéphanie 

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!