In de spotlight: Bé-Bé Unique

Mijn naam is Tessa de Wit (’91), bedenker van Bé-Bé Unique. Ik woon in Hoogkarspel samen met mijn vriend Boy Schouten (‘93) en onze 2 dochtertjes Donna (‘20) en Lucy (’22).

Tijdens mijn verlof van ons eerste dochtertje, wat tevens de lockdown was, werd de mogelijkheid om erop uit te gaan beperkt. Daaruit is een hobby ontstaan; handgemaakte artikelen maken met betrekking tot de pasgeborene, met mogelijkheid tot personaliseren doormiddel van borduren. Deze hobby werd online gedeeld via Instagram. Er kwamen bestellingen en Bé-Bé Unique werd groter. Een succes waar ik hard voor werk, tussen het huishouden en de zorg voor de meisjes door. 

Ik ben Bé-Bé Unique begonnen met het idee; ik zie wel hoe het loopt, geen verwachtingen hebben. Daarbij ben ik mij onwijs bewust van het feit dat ik de mogelijkheid heb deze hobby uit te voeren. Het is investeren en hopen dat het kwartje de juiste kant op valt. Het besef dat ik een investering kan doen, dat ik daar de ruimte voor heb. Ik ben met hard werken opgegroeid, wat zeker niet altijd leuk is geweest. Dit heeft er wel mede voor gezorgd dat ik nu kan doen wat ik graag wil doen. 

Ik ben opgeleid tot intensive care neonatologie verpleegkundige. Helaas keer ik niet terug in het ziekenhuis na het verlof van mijn tweede dochtertje. Dit heeft verschillende redenen: de onregelmatigheid met jonge kinderen breekt mij op, daarbij werkt mijn vriend jaarlijks 4 maanden aan een sluitend in Nieuw-Zeeland en is de zorg voor de meisjes volledig aan mij (ook wanneer hij in Nederland is). Ik wil niet volledig huismoeder zijn en ben dan ook gezegend dat mijn hobby zo is uitgepakt. Wel heb ik nog contact met mijn baas, want het is echt het mooiste werk van de hele wereld (en er is natuurlijk groot persoons te kort in o.a. de zorg). Mogelijk ga ik werken voor een 0 uren contract. 

Waar komt de naam Bé-Bé Unique vandaan? 

Mede door mijn werk op de intensive care neonatologie weet ik goed dat het niet vanzelfsprekend is dat er een gezond kindje geboren wordt. Sterker nog, ik vind het zelf altijd uniek als je kind gezond is. Unique is frans voor uniek. En Bé-Bé is frans voor baby. Alle items worden handgemaakt en/of gepersonaliseerd waardoor elk product uniek is. En het maantje in het logo: onvoorwaardelijke liefde tot aan de maan en terug. Want hoe bijzonder is het als je ouders mag worden? Als je de titel hebt van papa of mama? Een titel die zeker niet iedereen mag dragen, hoe verdrietig dit ook is. Ik besef mij elke dag wel hoe dankbaar ik mag zijn. Op bepaalde momenten na natuurlijk, zoals nu. Wetende dat mijn dag om 5 uur begint wegens een nooit goed slapend dochtertje van ruim 2 jaar, hahaha. 

De vlaggenlijn die ikzelf op het kamertje van Jip heb hangen! Zo blij mee nog steeds!

Mijn favoriete producten?

Omdat ik eigenlijk alleen maar maak wat ik mooi, praktisch en tof vind, kan ik eigenlijk alle producten hier opnoemen. Maar in het bijzonder de teddy wikkeldoek met personalisering. Dit is echt een bestseller en heerlijk in gebruik! Als ik naar de bestellingen kijken en de uitstraling van het product wil ik ook zeker even de naamslinger onder jullie aandacht brengen. Dit product verveelt nooit om te maken en is voor zoveel verschillende doeleinde te gebruiken zoals een geboorte, verjaardagen, decoratie in de kinderkamer, aan de box enz. En een van mijn grootste dromen werd werkelijkheid toen ik gepersonaliseerde sweaters ging toevoegen aan de collectie. Echt waanzinnig. Dat ik deze stap heb genomen, kan ik nog steeds niet geloven. En vooral de reacties van de mensen om mij heen, zo dankbaar! 

Wat mij trots maakt? 

Het combineren van een kleine onderneming met een jong gezin. De stap durven nemen om online te gaan met mij eigen gemaakte items. En de grootste uitdaging daarbij is om alle ballen hoog proberen te houden, zowel privé als voor Bé-Bé Unique. Vooraf wist ik niet waar ik aan begon. Het hebben van een kleine onderneming neemt meer onrust met zich mee dan ik had gedacht. Ik begon als Pippi Langkous, ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’. Maar het continu online blijven, bereik en naamsbekendheid creëren, mooie en aantrekkelijke post maken, producten kenbaar maken, bestellingen maken enz. Dit vraagt veel van mij naast het gezin. Dat het lukt, daar ben ik trots op. Ik moet wel toegeven dat ik weinig tot geen tijd voor mijzelf heb en ik al lange periode niet rustig op de bank heb gezeten. Maar ik ben erg van mening; als je wat wilt bereiken, hoort dit erbij. Ga op je doel al!

Daarbij ben ik dankbaar dat mijn volgers bestellingen plaatsen. Bestellingen van eigen bedachte (en gemaakte) items, dat geeft vertrouwen, kracht en energie. Wat mij nog meer trots maakt? Wanneer ik met handgemaakte en/of gepersonaliseerde bestellingen naar een DHL punt ga en besef dat er in alle pakketjes item(s) zitten die gemaakt zijn met zoveel liefde. #dankbaar 

Dat de items veelal persoonlijk zijn, maakt het prachtig om te maken en vooral heel bijzonder om te geven. Dit hoor ik vaak terug, hoe mooi is het om een cadeau te ontvangen wat speciaal voor jou mini is gemaakt? 

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar mijn onderneming. Bé-Bé Unique is te vinden op Instagram of via de website.

Bedankt lieve Tessa voor je inspirerende verhaal. Vond je dit nu leuk om te lezen, laat dan zeker even een reactie achter. Wil je ook een keer meedoen aan ‘in de spotlight’? Stuur dan even een mailtje naar info@favoriete-plekje.nl


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!